Dynatrace integreert dieper in Azure met nieuwe AI-functies

Belangrijke tools waaronder AppEngine en AutomationEngine zijn binnenkort beschikbaar in Azure om analyses en automatisering uit te breiden naar meer teams.

Dynatrace heeft al langer een meerjarencontract en diepgaande samenwerking met Microsoft. Het heeft een go-to-market strategie met Microsoft om gezamenlijke klanten te helpen bij het versnellen van hun cloudmigratie en optimalisatie-initiatieven.

In dat opzicht is het niet vreemd dat Dynatrace vandaag nieuwe innovaties binnen het portfolio naar Azure brengt. Observability en applicatiebeveiliging zijn essentieel geworden voor organisaties nu ze cloud-native ontwikkeling omarmen.

Een belangrijk onderdeel daarvan is de nieuwe gebruikerservaring met verbeterde dashboarding-mogelijkheden. Die moet volgens Dynatrace voor betere samenwerking zorgen tussen teams en stelt meer mensen binnen een organisatie in staat om op data gebaseerde beslissingen te nemen.

Nieuwe functies voor Azure-klanten

Heel wat nieuwe functies binnen het Dynatrace-platform zijn binnenkort beschikbaar voor Azure-klanten. De belangrijkste drie zijn:

  • Dynatrace Grail: data lakehouse dat observability-, security- en bedrijfsdata uit cloud-native, hybride en multicloud omgevingen bij elkaar brengt. Daarbij blijft de context van de data bewaard om nauwkeurige analyses te kunnen leveren.
  • AutomationEngine: no-code en low-code toolset die gebruik maakt van Davis AI. Hiermee kunnen teams op maat gemaakte, intelligente en veilige workflowautomatisering bouwen en uitbreiden binnen hun cloud-ecosysteem.
  • AppEngine: opnieuw Davis AI via no-code en low-code waarmee teams makkelijk op apps kunnen bouwen en delen die gebruik maken van de inzichten uit de data die door de cloudomgevingen worden gegenereerd.

Het verbeterde Dynatrace-platform, met Grail, AutomationEngine, AppEngine en de nieuwe gebruikerservaring, zal tegen het einde van het kalenderjaar 2023 als limited availability release beschikbaar komen voor klanten die op Microsoft Azure draaien. Algemene beschikbaarheid volgt in Q1 2024.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home