Bouw voortaan apps voor Amazon Alexa zonder kennis van code

Heb je altijd al eens iets voor een spraakassistent willen uitwerken, maar heb je er de technische knowhow niet voor? Dankzij Alexa Skills Blueprints kan je voortaan op een heel eenvoudige manier applicaties of ‘Skills’ maken.

De opkomst van de spraakassistenten valt niet te stuiten met Amazon Alexa, Google Assistant, Microsoft Cortana en Apple Siri. Amazon zit in pole position op dit ogenblik door de talrijke Skills dat Alexa heeft met duizenden derde partijen in een ruim ecosysteem. Het zit bovendien in steeds meer toestellen geïntegreerd, wat het marktaandeel nog verder vergroot.

Nu wil het nog meer diensten toevoegen aan Alexa door middel van Alexa Skills Blueprints. Dit algemeen raamwerk voor Skills kan je gebruiken om spellen, connected home of onderwijzende apps te maken. Om aan de slag te gaan, moet je enkel naar de website surfen van Alexa Skills Blueprints en inloggen met je Amazon-account.

Hier krijg je verschillende elementen te zien waarmee je direct aan de slag kan, zonder enige kennis van code. Aangezien Alexa nog geen Nederlands ondersteunt, krijg je onmiddellijk wel de melding dat ze enkel Engels begrijpt.

Zo hebben wij op enkele minuten een Skill gemaakt dat een bezoeker verwelkomt op het bedrijf met een persoonlijk bericht zoals bijvoorbeeld de weg naar de vergaderzaal, waar de wc is gesitueerd en dat er koffie beschikbaar is in de zaal. We moeten toegeven dat de mogelijkheden eerder oppervlakkig zijn, maar wie meer wil moet aan de slag met de Skills API en code programmeren.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home