Amazon-CEO voert strijd tegen telewerk op

amazon antitrust

Tijdens een meeting zou CEO  Andy Jassy niet zo subtiele taal hebben gebuikt om werknemers duidelijk te maken dat het Amazon menens is wat betreft het terugschroeven van telewerk.

Werknemers van Amazon die blijven weigeren om opnieuw minstens drie dagen per week naar kantoor te komen, mogen beginnen vrezen voor hun job. Dat maakte Jassy duidelijk in een meeting, eerder deze maand, waarvan Business Insider de opnames kon beluisteren.

Arbeidsstrijd

Het Amerikaanse bedrijf probeert al enkele maanden om telewerk stevig in te perken en lijkt klaar om de zachte handschoentjes uit te trekken. Jassy was duidelijk: als je niet terug op kantoor komt werken, gaat het tussen jou en Amazon niet lukken.

De beslissing wordt niet ondersteund door data over telewerk versus kantoorwerk, maar is volgens Jassy een eigen oordeel. Volgens hem moet het gedaan zijn met onenigheid  en is het tijd voor engagement. Wie dat niet kan opbrengen moet duidelijk beginnen uitkijken naar een nieuwe job.

lees ook

AWS voelt economische vertraging maar spreekt niet van besparingen – update

Het botst al even tussen Amazon-werknemers en hun oversten. Een petitie om telewerk te behouden werd door ruim dertigduizend mensen getekend, maar die legde Amazon naast zich neer. Het bedrijf dreigt intussen met mensen onvrijwillig ontslag te laten nemen en verhuist anderen naar een verre nieuwe werkplek.

Jassy beargumenteerde zijn oordeel met dat Amazon ook niet afging op data wanneer het telewerk instelde tijdens de grote Covid-lockdowns. Dat is natuurlijk niet meteen een overtuigende redenering. Hij claimt ook dat hij met tientallen CEO’s van andere bedrijven heeft gepraat, die het allemaal met hem eens zijn wat betreft terugkeren naar kantoor. Het aloude ‘maar zij doen het ook’-argument.

Amazon is effectief niet het enige bedrijf dat telewerk liever stilaan zou laten verdwijnen, ook Zoom ziet zijn werknemers liever terugkeren. Misschien zou dat anders zijn als dit Belgische bedrijven waren. België bleek onlangs namelijk het veiligste land in Europa te zijn voor telewerk.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home