Veeam: ‘Data kwetsbaar door falende back-ups’

Databeschermingsspecialist Veeam waarschuwt voor slechte back-ups, daardoor data in gevaar komt. 58 procent van alle back-ups zou volgens onderzoek falen.

Volgens Veeam faalt 58 procent van de back-ups die bedrijven uitvoeren. Dat concludeert de databeschermingsspecialist naar aanleiding van eigen onderzoek bij 3.000 IT-beslissers wereldwijd. In het rapport zitten ook gegevens van Benelux-bedrijven omvat. Die volgen vrij accuraat de wereldwijde trend, klinkt het.

Het grootste probleem voor databescherming is de snelheid waarmee de coronapandemie digitale transformatie op de agenda heeft gezet. Organisaties hebben noodgedwongen snel gedigitaliseerd maar de back-up-capaciteiten zijn niet aan hetzelfde tempo meegegroeid. 14 procent van de data wordt niet geback-upt en in 58 procent zou herstel vanuit een bestaande back-up falen. Dat impliceert dat data verdwijnen of organisaties toch minstens met langere downtime worden geconfronteerd.

Oplossingen in de cloud

Bovendien worden IT-specialisten met een overvolle agenda geconfronteerd. Uit het onderzoek blijkt dat IT-teams in 53 procent van de tijd vooral bezig zijn met het instandhouden van de business. 51 procent botst bovendien tegen belemmeringen door legacy-IT-systemen aan en nog eens 49 geeft aan te weinig ervaren IT’ers te hebben die nieuwe technologie kunnen implementeren.

Eén op drie organisaties zou aan die uitdagingen tegemoet willen komen door hun databescherming naar de cloud te verhuizen. Veeam voorspelt dat die trend zich zal doorzetten en tegen 2023 77 procent van de organisaties wereldwijd cloud first-back-ups zal omarmen. Het bedrijf geeft aan dat de betrouwbaarheid van back-ups daardoor toeneemt (al kan er altijd iets mislopen).

Onzekerheid

Organisaties blijven inzetten op snelle transformatie, maar worden gehinderd door verschillende factoren. In de Benelux staat economische onzekerheid bovenaan de lijst met verwachte uitdagingen voor 2021. Tegenover vorig jaar is het aantal organisaties dat een impact van die onzekerheid aangeeft met 11 procent gestegen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home