Veeam en Microsoft versterken samenwerking voor AI-oplossingen in databescherming

Veeam Software breidt zijn strategische samenweerking met Microsoft uit om gezamenlijk nieuwe AI-oplossingen voor databescherming en herstel na ransomware-aanvallen te ontwikkelen.

Back-upspecialist Veeam verlengt zijn strategische samenwerking met Microsoft. Het doel daarvan is om oplossingen te ontwikkelen voor de bescherming van klanten door de integratie van Veeams producten met Microsoft Copilot en AI-diensten. De samenwerking is gericht op het aanbieden van databescherming voor Microsoft 365 en Microsoft Azure, onder andere via de onlangs aangekondigde Veeam Data Cloud.

Door een meerjarige technische samenwerking zullen Veeam en Microsoft functies ontwikkelen om organisaties operationeel te houden in tijden van toenemende bedreigingen. Met het partnerschap beogen de twee hun gezamenlijke klanten te helpen om hun cyberweerbaarheid te verhogen.

Samen naar de klant

De samenwerking tussen Veeam en Microsoft omvat onder meer gezamenlijke ontwikkeling voor extra AI-capaciteiten in Veeam-back-up- en herstelproducten, geïntegreerde ondersteuning van de nieuwste API’s voor Microsoft 365 Backup Storage, en gezamenlijke go-to-market voor de bescherming en het herstel van gegevens van Microsoft 365- en Microsoft Azure-klanten. Daarnaast lanceert Veeam nieuwe back-up- en herstelcapaciteit voor Microsoft Azure. De twee partijen willen de migratie van klanten naar de Veeam Data Cloud op Azure te versnellen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home