Veeam lanceert beveiligde kluis voor off-site opslag van cloudgegevens

veeam data cloud vault

In de Veeam Data Cloud Vault kunnen organisaties hun cloudgegevens in een onveranderbaar en versleuteld format off-site bewaren, om een extra laag beveiliging toe te voegen aan kritieke informatie.

Veeam toont zijn nieuwe back-upoplossing tijdens VeeamON 2024. Data Cloud Vault is een cloudgebaseerde back-upoplossing om kritieke informatie die in de cloud bewaard staat veilig off-site op te slaan. De oplossing wordt mee geïntegreerd in de Backup & Replication-software van Veeam.

Beveiligde kluis

Data Cloud Vault moet bedrijven niet alleen op hun beide oren doen slapen dat hun gegevens veilig zijn, maar ook eenvoud en kostenbesparingen bieden. Het veiligeheidsaspect zit ingebakken met zero trust-principes. Back-ups zijn onveranderlijk, versleuteld en air-gapped van actieve productiedata. Zelfs wanneer een indringer weet binnen te breken in de cloudomgeving, heeft die nog steeds geen toegang tot back-ups in de Data Cloud Vault-kluis.

Veeam biedt Data Cloud Vault als een beheerde Storage-as-a-service-oplossing om klanten te ontzorgen van beheer en configuratie. Tenslotte belooft Veeam ook voorspelbare kosten zonder kleine lettertjes. Bij de prijsstelling is niet alleen de opslagcomponent inbegrepen, maar ook de benodigde API-calls om naar die opslag te schrijven en om data te lezen en terug te halen in het geval van herstel.

Jouw data, jouw verantwoordelijkheid

Met Data Cloud Vault wil Veeam een veelvoorkomend misverstand over cloudopslag de wereld uit helpen. Bedrijven gaan er soms te gemakkelijk vanuit dat data die in de cloud staan per definitie onbereikbaar zijn voor indringers. Er moet maar iets mis gaan bij de klant of de leverancier om data onherroepelijk verloren te laten gaan. Ook cloudgegevens hebben back-ups nodig.

lees ook

In 3-2-1 naar een geslaagde back-upstrategie

Veeam zet deze stelling extra kracht bij door tijdens VeeamON zijn jaarlijkse Ransomware Trends-rapport openbaar te maken. Daaruit blijkt dat bij cyberaanvallen gemiddeld 41 procent van de data gecompromitteerd worden tijdens een cyberaanval. Daarvan kan slechts 57 procent hersteld worden: de overige 43 procent is voor goed verloren.

“Het off-site opslaan van een back-up van data is een essentieel onderdeel van elke back-upstrategie en het is cruciaal voor een snel en schoon herstel na een storing of cyberaanval”, zegt Veeam CEO Anand Eswaran.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home