Sage lanceert generatieve AI-assistent voor kmo’s 

Sage lanceert zijn eigen Copilot voor kleine bedrijven en accountants dat verschillende routinetaken uit handen neemt en automatiseert.  

Het softwarebedrijf Sage lanceert binnenkort een eigen generatieve AI-assistent voor het automatiseren van routinetaken. De nieuwe Copilot van Sage is tweeledig: Sage Copilot voor kleine bedrijven en accountants. Het bedrijf werkt hiervoor samen met Microsoft en Amazon, maar garandeert dat privégegevens onder de vleugels van Sage blijven. De tool zal eind 2024 algemeen verschijnen, maar organisaties die willen genieten van exclusieve toegang kunnen zich registreren.  

Routinetaken automatiseren

Het takenpakket van de Sage Copilot is redelijk uitgebreid en heeft als doel om heel wat routinetaken uit handen te nemen van kleine bedrijven door automatiseringen toe te passen. Zo kan de AI-assistent workflows automatiseren, fouten identificeren en bruikbare inzichten genereren die uniek zijn voor elk bedrijf. Prognoses maken, cashflows beheren of facturen opstellen en verzenden, en dat allemaal met eenvoudige en natuurlijke taalcommando’s. Ook voor accountants kan deze tool de workload verminderen en processen vereenvoudigen, waardoor fouten ook minder snel opduiken. 

Bron: Sage

Sage benadrukt dat nauwkeurigheid, beveiliging, deskundige ondersteuning en vertrouwen bij iedere stap in de ontwikkeling prioriteit krijgt. Dit gebeurt aan de hand van robuuste codering, toegangscontroles en opvolging van de voorschriften omtrent gegevensbescherming.  

Samenwerking Microsoft en Amazon

Om deze technologie tot stand te brengen, werkt Sage samen met techgiganten zoals Microsoft en Amazon. Het bedrijf garandeert wel dat alle privégegevens van klanten binnen Sage blijven. De tool zal later dit jaar algemeen beschikbaar zijn, maar organisaties die al eens willen proeven van Sage Copilot, kunnen een aanvraag indienen bij het bedrijf.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home