Adobe introduceert prototype GenAI audiobewerkingstool 

Adobe werkt aan een nieuwe AI-gedreven audiobewerkingstool Project Music GenAI Control waarmee gebruikers eenvoudig audio kunnen genereren en bewerken.  

Eerder dit jaar voegde Adobe nieuwe AI-gedreven audiobewerkingstools toe aan Premiere Pro, maar het bedrijf gaat nu nog een stapje verder met een volledig nieuwe generatieve AI-tool Project Music GenAI Control. Hiermee kunnen gebruikers op basis van tekstprompts audio genereren en bewerken. De tool is een nieuw prototype dat nog in de experimentfase zit, dus het zou nog enige tijd kunnen duren voor het algemeen beschikbaar wordt. Uiteindelijk zal deze bewerkingstool aan Audition of Premiere Pro toegevoegd worden.  

Geen ervaring vereist

De Project Music GenAI Control werd tijdens de Hot Pod Summit in Brooklyn als prototype aangekondigd. Met dit nieuwe AI-experiment van Adobe kunnen gebruikers muziek maken en aanpassen, zonder dat ze professionele audio-ervaring nodig hebben. Hoe de gebruikersinterface er uit zal zien, is nog niet bekend. 

lees ook

Adobe laat AI van Firefly nu ook los op video

Gebruikers kunnen aan de hand van tekstprompts bepaalde muziekgenres oproepen om deze nadien met een uitgebreide set aan geïntegreerde bewerkingstool-knoppen naar wens te bewerken om eventueel patronen, tempo, intensiteit of structuur aan te passen. Volgens Adobe is de inhoud van deze tool uit het publieke domein geüpload voor de openbare Project Music GenAI Controldemo. Of gebruikers zelf audio kunnen uploaden, is nog niet duidelijk.  

Vroeg stadium

De nieuwe audio-bewerkingstool zit nog in een eerste experimentfase. Het zal dus nog even duren voordat deze tool aan Adobe’s Audition of Premiere Pro wordt toegevoegd. Het experiment wordt in samenwerking met de University of California en de School of Computer Science van de Carnegie Mellon University ontwikkeld. De nieuwsgierige gebruikers kunnen de ontwikkelingen van deze tool van Adobe volgen via Adobe Labs-website.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home