OVHcloud opent eerste twee lokale zones in Spanje en België 

Franse datacenterspecialist OVHcloud opent zijn eerste twee publieke cloud ‘Local Zones’ in Madrid en Brussel, gedreven door de nieuwste gridscale-technologie. 

OVHcloud is één van de grootste onafhankelijke datacenterspecialisten in Europa. In 2022 ontving OVHcloud een Europese lening van 200 miljoen euro om zijn datacenters uit te breiden en te investeren in onderzoek naar nieuwe koeltechnieken. Enkele jaren geleden werd OVHcloud getroffen door een brand in de datacenters in Straatsburg, Frankrijk. 

Vandaag kondigde het bedrijf de opening aan van zijn eerste twee publieke cloud ‘Local Zones’ met een locatie in Madrid en Brussel. Deze zones worden aangedreven door de nieuwe gridscale-technologie en bieden klanten de mogelijkheid om toegang te krijgen tot de Public Cloud-diensten van de groep, met lage latentie en lokale datalocatie. De nieuwe ‘Local Zones’ in Spanje en België zijn gecertificeerd met de hoogste beveiligingsnormen, zodat bedrijven hun diensten veilig kunnen implementeren in een OVHcloud-omgeving.  

Lokale datalocatie en lage latentie

De nieuwe gridscale technologie stelt de Groep in staat om cloudcapaciteit in te zetten om nieuwe internationale locaties te bedienen. De nieuwe OVHcloud Local Zones bieden klanten het voordeel van de Open en Trusted Cloud van de Groep en de voordelen van dataresidentie. Vanwege de lokale ligging van de gegevens en de toegankelijkheid via de cloud, zijn klanten er zeker van dat hun gegevens binnen geografische grenzen blijven en gedefinieerd zijn door lokale regelgeving of beveiligingsbeleid.  

lees ook

OVH plant beursintroductie van meer dan 4,7 miljard dollar

Deze lokale zones hebben ook het voordeel van een betere latentie. Workloads met latentiegevoelige services zullen snellere responstijden bieden en bijgevolg een betere gebruikerservaring tot stand brengen. Klassieke hyperscalers proberen al geruime tijd klanten te winnen met lokale afgeleiden van hun primaire datacenters, om dezelfde redenen.

Grote ambities

OVHcloud heeft ambitieuze toekomstplannen vooropgesteld. In deze wereldwijde groeiende cloudmarkt wil het bedrijf antwoord bieden op de vraag naar clouddiensten in bestaande en nieuwe regio’s. Zo streeft de Groep ernaar om maximaal 150 lokale zones tegen 2026 te openen. In 2024 wil het maximaal 15 lokale zones openen. In Europa gaat het over steden als Praag, Marseille, Milaan, Amsterdam en Zürich.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home