OVHcloud installeert na Brussel ook een Local Zone in Amsterdam

OVHcloud

OVHcloud heeft een nieuwe Public Cloud Local Zone geopend in Amsterdam. Dit volgt op de recente opening van een vergelijkbare Local Zone in Brussel.

De nieuwe Local Zones in Amsterdam en Brussel voldoen aan de Europese regelgeving voor digitale soevereiniteit en beveiliging, wat essentieel is voor organisaties in sectoren als financiën, banken en overheid.

OVHcloud heeft de Local Zone in Amsterdam kunnen realiseren dankzij technologie van Gridscale, dat onlangs werd overgenomen. Deze technologie maakt het mogelijk om snel nieuwe cloudcapaciteit op internationale locaties in te zetten.

De opening van de Local Zone in Amsterdam benadrukt de centrale rol van Nederland in de strategie van OVHcloud. Het stelt Nederlandse klanten in staat te profiteren van verbeterde cloud-diensten die bijdragen aan de digitale transformatie van bedrijven en het tech-ecosysteem in Amsterdam.

lees ook

OVHcloud opent eerste twee lokale zones in Spanje en België 

Voordelen van lokale cloud-diensten

De nieuwe Local Zones bieden klanten in de Benelux diverse voordelen. Een belangrijke verbetering is de lagere latency, wat cruciaal is voor diensten die real-time reacties vereisen, zoals e-commerce, cloud gaming en streaming video. De latency in de Local Zones van OVHcloud bedraagt slechts enkele milliseconden, wat resulteert in snellere responstijden en een betere gebruikerservaring.

Klanten hebben toegang tot OVHcloud’s Open en Trusted Cloud, gecombineerd met het voordeel van data residency. Dit betekent dat gegevens lokaal opgeslagen of benaderd kunnen worden, in overeenstemming met lokale regelgeving en beveiligingsbeleid. Dit is vooral belangrijk in sectoren zoals consulting, financiële dienstverlening en gezondheidszorg, waar gegevensbescherming en -soevereiniteit cruciaal zijn.

Toekomstige uitbreidingen en certificeringen

Organisaties kunnen gebruikmaken van verschillende Public Cloud-functies zoals Compute, Block Storage en Networking, inclusief lokale Public IP. In de komende maanden zal OVHcloud extra services introduceren, waaronder Object Storage en Managed Rancher Service voor multi-cloud Kubernetes-beheer.

De nieuwe Local Zones in Amsterdam, Brussel, Madrid en Milaan zijn ISO/IEC 27001 gecertificeerd, aangevuld met ISO/IEC 27017 voor de beveiliging van clouddiensten en ISO/IEC 27018 voor de bescherming van persoonsgegevens.

De Local Zones in Amsterdam en Brussel zijn per direct beschikbaar voor klanten die hun Public Cloud-diensten rechtstreeks vanuit de OVHcloud-klanteninterface beheren.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home