OVH toont hoe het servers na rookschade weer bruikbaar maakt

ovh cloud datacenter

Franse cloudprovider OVH is na de brand in SBG2 op de site in Straatsburg begonnen met de opkuis van de getroffen servers in omringende installaties.

Begin maart vernietigde een hevige brand cluster SBG2 volledig en SBG1 gedeeltelijk. SBG3 en SBG4 hebben rook- en waterschade geleden. SBG2 werd onmiddellijk vernietigd verklaard. Initieel wilde OVH SBG1 opnieuw opstarten, maar na een tweede kleine brand een week geleden heeft het ook die site afgeschreven. De basis van de eerste vernietigende brand ligt vermoedelijk bij een recent onderhouden UPS (noodstroombron).

Bij de brand ging heel wat data verloren. Naast alles in SBG2 publiceerde OVH eerder een lijst met verloren data uit SBG1 die deels werd vernietigd.

OVH is al enkele dagen bezig met SGB3 om alle servers grondig te reinigen na intense rookontwikkeling in het gebouw. Oprichter en CTO Octave Klaba toont hoe de cloudprovider te werk gaat met een duidelijk voor en na foto.

100 mensen on-site

Elke rack reinigen duurt ongeveer zeven uur. Er zijn 100 mensen on-site om te helpen. Hij benadrukt dat alle servers vandaag gereinigd moeten zijn, maar dat het racken en stacken van de infrastructuur meer tijd in beslag neemt dan initieel verwacht. OVH geeft ondertussen ook een update rond de drie resterende clusters:

  • SBG1: herstelbare bare metal cloudservers worden gereinigd en opnieuw geïnstalleerd in SBG3 of SBG4 in Straatsburg. Het opnieuw in gebruik nemen van de hardware staat gepland voor begin volgende week na grondige inspectie en reiniging.
  • SBG3: cluster is opnieuw operationeel. 90 procent van de bare metal clouddiensten (VPS) zijn opnieuw beschikbaar voor klanten.
  • SBG4: cluster is honderd procent operationeel. Alle bare metal servers zijn beschikbaar voor klanten.

Disaster recovery is nog lopende volgens OVH. Bepaalde clouddiensten zijn ook nog niet honderd procent beschikbaar. De hoge vraag op dit ogenblik zorgt voor langere levertijden dan gewoonlijk op bare metal clouddiensten.

Alle klanten van OVH krijgen vanaf nu gratis back-ups. De nieuwe regel komt er nadat er verwarring was rond welke diensten automatische back-ups hebben en welke niet.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home