OVH-datacenters in Straatsburg vernietigd door brand, SBG2 verloren

OVH is de grootste hosting provider in Europa en de derde grootste wereldwijd. Het bedrijf levert VPS, dedicated servers en andere webdiensten. Bedrijven die klant zijn met actieve diensten op een SBG-server, worden geadviseerd om disaster recovery-plannen op te starten.

De Franse datacenters SBG1, SBG2, SBG3 en SBG4 in Straatsburg werden afgesloten nadat er brand uitbrak in SBG2 gisteren. Volgens OVH is SBG2 volledig vernietigd en is SBG1 gedeeltelijk beschadigd. SBG3 en SBG4 hebben geen schade geleden, maar blijven op dit moment nog uitgeschakeld. Er raakte gelukkig niemand gewond bij het incident. Het vuur is geblust en het herstel kan beginnen volgens de cloudprovider.

OVH heeft alle geaffecteerde klanten op de hoogte gebracht van het incident. Op dit ogenblik wordt de Straatsburg-site opgeruimd en de elektriciteit opnieuw aangesloten. SBG1, SBG3 en SBG4 moeten daarna opnieuw beschikbaar zijn, al valt af te wachten hoeveel er bruikbaar is van SBG1 aangezien de brand ook daar een deel heeft vernietigd. SBG2 is volledig verloren.

Roubaix en Gravelines

OVH reserveert infrastructuur bij andere datacenters in Roubaix en Gravelines voor geïmpacteerde klanten. Het wil beschikbaarheid op beide locaties vergroten door de productie met 10.000 nieuwe servers te verhogen de komende weken. Geaffecteerde klanten worden op de hoogte gehouden rond de progressie van dit project. Je kan de evolutie van het incident volgen op de statuspagina van OVH.

De lijst van geaffecteerde klanten bevat volgens Bleeping Computer onder andere cyber threat intelligence bedrijf Bad Packets, gratis schaakserver leverancier Lichess.org, videogame Rust, cryptocurrency exchange Deribits blog en docs sites, telecombedrijf AFR-IX, encryptietool VeraCrypt, kunstcomplex Centre Pompidou, en vele anderen.

Bij videogame Rust heeft het incident voor een compleet verlies aan data gezorgd zonder enige mogelijkheid tot herstel. De meeste servers zijn opnieuw online gegaan, maar volgens de ontwikkelaar is de spelersprogressie op 25 servers binnen OVH verloren gegaan.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home