Oracle NetSuite breidt generatieve AI-mogelijkheden uit

oracle

Oracle NetSuite kondigt de uitbreiding van zijn generatieve AI-capaciteiten aan waarmee gebruikers bedrijfsspecifieke gegevens kunnen benutten voor het creëren en verfijnen van gepersonaliseerde content.

Oracle NetSuite kondigt aan zijn generatieve AI-capaciteiten uit te breiden binnen het gehele aanbod. De nieuwe functionaliteit, NetSuite Text Enhance, stelt gebruikers in staat om bedrijfsspecifieke en relevante gegevens te gebruiken voor het creëren en verfijnen van contextuele en gepersonaliseerde inhoud.

Deze functionaliteit is nu geïntegreerd in een breder scala aan processen, waaronder financiën en boekhouding, logistieke keten en operaties, verkoop en marketing, en klantenondersteuning. NetSuite Text Enhance heeft als doel organisaties te helpen hun doelstellingen sneller en efficiënter te bereiken door de productiviteit te verhogen, menselijke fouten te verminderen, consistentie te verbeteren en bedrijfsprocessen te versnellen.

Integratie en beveiliging

De generatieve AI-capaciteiten van NetSuite Text Enhance, gebouwd op OCI en gebruikmakend van toonaangevende AI-diensten, zijn ontworpen met respect voor de privacy en beveiliging van bedrijfsgegevens. Geen enkele klantgegevens worden gedeeld met externe LLM-aanbieders of ingezien door andere klanten.

Daarnaast is een individuele klant de enige entiteit die aangepaste modellen mag gebruiken, getraind op hun eigen data. Om gevoelige informatie verder te beschermen, is rolgebaseerde beveiliging direct geïntegreerd in NetSuite-workflows.

De integratie van bedrijfsspecifieke en contextuele gegevens stelt NetSuite Text Enhance in staat om diverse bedrijfsprocessen te verbeteren. Dit varieert van het versnellen van financiële rapportages en het stroomlijnen van inkoop- en logistieke processen, tot het verbeteren van de efficiëntie in de productie en het versnellen van marketing- en verkoopactiviteiten. Ook ondersteunt het HR-afdelingen en klantenserviceteams bij het verbeteren van de snelheid en nauwkeurigheid van belangrijke activiteiten.

AI zonder prijsverhoging

Waar andere SaaS-oplossingen voor AI-toepassingen extra geld vragen, houdt Oracle de geldbeugel dicht. Alle AI-verbeteringen worden door Oracle bekeken als productverbeteringen. Dat staat pal tegenover SAP dat met zijn generatieve AI-functies mikt op een consumtiemodel en daarvoor tot 30 procent meer budget vraagt.

“AI zal overal zijn – het is niet iets dat je aan of uit gaat zetten. Het heeft geen zin om het moeilijker of duurder te maken voor klanten om het te gebruiken”, aldus Oracle NetSuite EVP Evan Goldberg via Axios.

Generatieve AI is hot, maar het huwelijk is nog pril. Afwachten of Oracle deze houding blijft aannemen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home