OpenAI behoudt verbod op AI-wapens ondanks militaire samenwerking

OpenAI start een samenwerking met het Pentagon om zijn AI-tool in te zetten voor militaire doelstellingen. Het bedrijf benadrukt echter dat de ontwikkeling van wapens verboden is.  

OpenAI kondigde op het World Economic Forum in Davos een samenwerking aan met het Amerikaanse ministerie van Defensie. Samen zullen ze werken aan cyberbeveiligingsprojecten en manieren onderzoeken om zelfmoord bij veteranen te voorkomen. Het AI-bedrijf wijzigde recent zijn beleid om bepaalde militaire toepassingen van technologie mogelijk te maken, met uitzondering van wapenontwikkeling.  

Militair gebruik met wapenverbod

OpenAI slaat de handen in elkaar met het Amerikaanse ministerie van Defensie om aan projecten te werken rond cyberbeveiliging en het onderzoeken van zelfmoord bij veteranen. Anna Makanju, vice-president mondiale zaken van OpenAI, meldt dat veel mensen dachten dat een algeheel verbod op militaire toepassingen zou betekenen dat dergelijke onderzoeken niet konden plaatsvinden. 

lees ook

OpenAI onderhandelt met Amerikaanse nieuwsmedia over gebruik van content

Als reactie hierop verwijderde OpenAI voorwaarden uit zijn serviceovereenkomst, die initieel het gebruik van AI in militaire en oorlogssituaties blokkeerden. Deze wijziging initieert echter niet dat de technologie gebruikt mag worden voor het creëren van wapens. 

Wijzigingen in beleid

Het gedeelte ‘Universeel beleid’ uit het document onderging enkele wijzigingen. In sectie 2 staat nu het volgende vermeld: ‘Gebruik onze service niet om uzelf of anderen schade te berokkenen.’ Bovendien betekent dit ook een verbod op het gebruik van AI-producten om wapens te ontwikkelen of gebruiken. De wijziging in het beleid zorgt ervoor dat aan de behoeften van verschillende overheidsdepartementen beter voldaan kan worden.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home