OpenAI CEO: ‘GPT-4 is het domste LLM dat je ooit nog zal gebruiken’

gpt-5 openAI

Sam Altman blikt vooruit op de toekomst van ChatGPT. Volgens Altman is het GPT-4-model nog niet al te slim, maar zal dat snel verbeteren met de komst van GPT-5.

Voor een leek in artificiële intelligentie oogt GPT-4 indrukwekkend, maar OpenAI-topman Sam Altman ziet dat helemaal anders. Tijdens een lezing aan de prestigieuze Stanford-universiteit in Californië, maakte Altman tijd voor een vragenuurtje over de toekomst van AI en wat er in de hoge hoed van OpenAI zit. Altman stond scherp en schuwde geen grote uitspraken.

Zo maakte hij openlijke bedenkingen bij de intelligentie van GPT-4. “GPT-4 is het domste model dat iemand van jullie ooit nog zal moeten gebruiken. Het is belangrijk om vroeg te leveren en we geloven in iteratieve implementatie. Als we AGI gaan bouwen in een kelder en de wereld loopt vervolgens blindelings mee, dan denk ik niet dat we goede buren zijn”, zou Altman hebben gezegd volgens Tom’s Guide.

Slimmere GPT-5

Daar zal wel snel verbetering in komen. GPT-5 zit in de wachtkamer en de nieuwe generatie van het LLM zal mogelijk in de zomer publiek worden gemaakt. Altman kan ‘met hoge graad van wetenschappelijke zekerheid’ bevestigen dat GPT-5 veel slimmer zal zijn dan GPT-4, net zoals hij nu al zeker weet dat een eventuele GPT-6 weer veel beter zal zijn.

Altman en OpenAI dromen ervan om algemene kunstmatige intelligentie te ontwikkelen die in alle taken even capabel is als het menselijke brein en met GPT-5 hoopt het daar weer een stapje dichterbij te komen. Dat kost het bedrijf tonnen geld: OpenAI spendeert dagelijks ongeveer 700.000 dollar om ChatGPT draaiende te houden en de totale rekening kwam vorig jaar uit op 520 miljoen dollar. Altman zegt zelf dat centen hem niet interesseren, al kostte hem dat vorig jaar wel bijna zijn job.

Wanneer OpenAI GPT-5 zal loslaten op de wereld, blijft gissen. Volgens geruchten zal het bedrijf mogelijk deze week nog eerst een AI-gebaseerde zoekmachine aankondigen, niet toevallig vlak voor Google zijn I/O-conferentie houdt. Maar ook dat zijn niet meer dan geruchten die door OpenAI bevestigd noch ontkend worden.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home