Mozilla ongerust over wat Microsoft doet met data – moet jij dat ook zijn?

Microsoft

Tech-organisatie Mozilla – bekend van de browser Firefox – maakt zich zorgen over de recente updates aan de gebruiksovereenkomst van Microsoft, die op 30 september van kracht gaan. Vooral het gedeelte rond privacy doet bij Mozilla de wenkbrauwen fronsen. De organisatie hekelt Microsoft’s onduidelijkheid over het al dan niet gebruik van data om AI te trainen.

Onlangs heeft Microsoft een aantal zaken aan zijn gebruiksovereenkomst aangepast. Niets nieuws, dat doen bedrijven nu eenmaal om de zoveel tijd. De nieuwste updates gaan op 30 september van kracht. Tech-organisatie Mozilla maakt zich nu echter zorgen over de onduidelijkheid in de nieuwe tekst, over wat Microsoft met jouw en onze data doet. Mozilla vraagt zich erg nadrukkelijk af of die gebruikt worden om AI te trainen.

On-data-lijkheid

Het zijn aangekondigde veranderingen in de secties Uw Inhoud en Uw Privacy, samen met de toevoeging van een gedeelte AI-services onder de sectie Gedragscode, die Mozilla zorgen baren. Volgens de organisatie is het enorm onduidelijk of Microsoft bepaalde data die het uit zijn vele diensten puurt, mag gebruiken om AI te trainen (zoals Bing Chat).

Sinds vrijdag is Mozilla erg vocaal over dit issue op sociale media X. De organisatie heeft nu ook een petitie gepubliceerd en roept iedereen op om aan Microsoft te vragen of het bedrijf onze data gebruikt bij AI-training.

Wat begon op vrijdag werd de dagen erna ook nog grondig herhaald. Mozilla claimt dat zelfs een heel team aan specialisten geen duidelijkheid kan scheppen in wat Microsoft nu exact met gebruikersdata doet.

lees ook

Microsoft Teams verbetert samenwerking tussen tenants

Fan van AI

Microsoft breidt, net als de andere (grotere) tech-bedrijven, zijn AI-activiteiten steeds verder uit. Twee weken geleden berichtten we nog dat het bedrijf de integratie van AI-assistent Copilot in Power Apps verdiept. Eerder was er al de aankondiging dat ook Microsoft Paint wordt gerestaureerd met een laagje artificiële intelligentie.

Bovendien wil Microsoft mogelijk het AI-platform Databricks gaan aanbieden via Azure. Een andere samenwerking, met een veel luider klinkende naam, is die met Meta. Microsoft gaat samenwerken met die andere tech-reus, om meer open source AI te ontwikkelen, zoals Meta’s LLM-model Llama 2.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home