Microsoft Paint kan binnenkort zelf beelden maken

Windows 11 Paint

De Paint-app krijgt een likje AI-verf met beeldgeneratiefuncties. Daarnaast wil Microsoft AI ook integreren in de Foto’s- en Camera-app en het Knipprogramma.

Dat Microsoft grote fan is van artificiële intelligentie is een publiek geheim. Volgens Windows Central zit er een karrevracht aan nieuwe AI-functionaliteiten voor Windows aan te komen. Microsoft wil verschillende systeemapps in Windows 11 onder handen nemen en hen van artificiële intelligentie voorzien.

lees ook

Hoe verwijder je bloatware uit Windows 11?

Een van die apps is Paint. De beeldbewerkingsapp dreigde enkele jaren geleden nog te verdwijnen uit Windows, maar is inmiddels weer volledig in ere hersteld door Microsoft. De volgende vernieuwing voor Paint zou een ‘Magic Paint’-knop zijn. Met deze knop kan je op basis van een tekstomschrijving een beeld genereren, net zoals Bing Image Creator of Dall-E. Op dat beeld kan je vervolgens de beeldbewerkingsfuncties van Paint loslaten.

Op de foto

Paint is nog maar het topje van de AI-ijsberg, beweert Windows Central. Microsoft zou ook werken aan AI-functies voor de Windows-apps die met foto’s te maken hebben: Foto’s, Camera en Knipprogramma. In de Foto-app speurt AI naar herkenbare personen of objecten in je foto’s, zodat je die eenvoudig kan uitknippen en plakken op een andere achtergrond.

De Camera-app en Knipprogramma zullen worden voorzien van optische tekenherkenning. Met deze technologie kan je tekst filteren uit een afbeelding en deze ook kopiëren en plakken naar andere bestanden.

Het is allemaal nog onduidelijk wanneer deze functies zouden kunnen beginnen uitrollen. Mogelijk kan dat al met de Windows 23H2-update. Die belooft de artificiële renovatie van Windows in gang te zetten met onder meer de toevoeging van de Copilot.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home