Microsoft verdiept integratie van Copilot in Power Apps

Microsoft integreert Copilot verder in zijn producten. De AI-assistent zal voortaan gebruikers bijstaan in de creatie van model-driven-applicaties.

Microsoft stopt Copilot in model-driven-applicaties in Power Apps. Model-driven-toepassingen zijn gericht op formulieren, kaarten, dashboards en tabellen en worden met een designtool gemaakt. In het Power-ecosysteem laat Microsoft gebruikers toe om dergelijke toepassingen met weinig tot geen code te bouwen.

AI in de app

Nu injecteert Redmond dus de AI van Copilot in dat bouwproces. Dat betekent concreet dat applicatie-bouwers de assistent in hun toepassing kunnen integreren. Zo kunnen ze de Copilot-AI inzetten om op hun beurt een slimme assistent te bouwen die de gebruikers van de nieuwe toepassing helpt. De focus ligt op inzichten doorheen data.

Apps voorzien van Copilot kunnen vragen beantwoorden over Dataverse-data, binnen de beperkingen van geldende beleidsregels rond die data. Copilot kan ook helpen met concrete vragen over het gebruik van de app zelf.

Microsoft sleutelt ook aan de reeds bestaande integratie van Copilot in canvas-toepassingen. Daar kan de AI-tool overweg met veel grotere datasets. Microsoft stelt dat er geen limiet is voor het formaat van tabellen.

Microsoft rolt de nieuwe capaciteiten in eerste instantie in het Engels uit in de VS en dat als preview. Op termijn komen naar alle waarschijnlijkheid meer regio’s aan bod.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home