Microsoft wil OpenAI’s GPT-model integreren in Office

Microsoft

Microsoft zou werken aan de integratie van het GPT-taalmodel van OpenAI in zijn Office-applicaties, zodat gebruikers snel teksten kunnen genereren.

Microsoft overweegt om de taalmodellen van OpenAI te integreren in Office. Dat weet The Information. Redmond zou al experimenteren met de training van de GPT-3 en GPT-4-modellen, al staat er geen concrete publieke functionaliteit gepland.

Heel verwonderlijk is het plan niet. Enerzijds investeerde Microsoft in 2020 al een miljard dollar in OpenAI en onderhoudt het nauwe banden met het bedrijf. Anderzijds is het een geregeld uitgesproken ambitie van Microsoft om klanten te helpen met functioneel geïntegreerde AI. Anders gezegd: Microsoft wil z’n programma’s van handige functies voorzien die er voor een gebruiker als een knop uitzien, maar langs de achterkant door krachtige algoritmes worden aangedreven.

Nauwkeurigheid en privacy

Om de taalmodellen te trainen, worstelt Microsoft volgens de geruchten wel met nauwkeurigheid en privacy. ChatGPT biedt een mooi voorbeeld van het nauwkeurigheidsprobleem: de chatbot, getraind met GPT-3, kan heel goed informatie voorstellen die waar lijkt, maar niet noodzakelijk ook echt correct is.

Wat privacy betreft is het niet vanzelfsprekend om de modellen te voeden met data van klanten, al is het precies die data die nodig is om ze nuttig te maken. Volgens The Information heeft Microsoft al succes bereikt met technieken om de data op een anonieme manier te benutten.

Op termijn kan de integratie van OpenAI’s modellen heel wat extra functies aandrijven. Denk aan Outlook, dat zelf een mailtje kan schrijven op basis van enkele richtlijnen, of een PowerPoint die je automatisch kan genereren met beeldmateriaal incluis door de combinatie van GPT en Dall-E. Microsoft experimenteert intussen ook met de integratie van ChatGPT met zoekmachine Bing.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home