Microsoft 365 Copilot vanaf 1 november verkrijgbaar

microsoft 365 copilot

Microsoft rolt de langverwachte 365 Copilot uit. De AI-assistent voor Word, Powerpoint, Excel en co zal je vanaf 1 november bijstaan, als je daar een surplus voor betaalt.

Microsoft 365 Copilot mag eindelijk het nest uitvliegen. Na een eerste demo in maart was het vooral wachten wanneer Microsoft zijn AI-assistent voor de Office-apps zou uitrollen. Dat gebeurt op 1 november, maakte de softwarereus gisteren bekend tijdens een persevenement in New York.

De Copilot zal worden toegevoegd aan Word, Powerpoint, Excel, Outlook en alle apps die in het 365-abonnement zitten. Moet je tegen morgen een presentatie maken? Geen probleem, bezorg Copilot een tekst en in een handomdraai heb je een presentatie mét opmaak. Krijg je die eerste woorden maar niet op papier in Word? Dan zet Copilot je op weg. Copilot kuist ook met plezier je Outlook-mailbox op of vat e-mails voor je samen: de mogelijkheden zijn legio.

Niet gratis

Uiteraard geeft Microsoft zijn Copilot niet zomaar gratis weg. Het onderhouden van generatieve AI kost bakken geld en dus moet Copilot opleveren. Sinds juli weten we al dat het surplus voor 365 Copilot dertig dollar op je maandelijkse abonnementprijs bedraagt. Je moet ook in bezit zijn van een Microsoft 365 E3, E5, Business Standard of Business Premium-licentie? Voor veel van deze abonnementsformules betekent dat (meer dan) een verdubbeling van de prijs.

Windows Copilot

Wie dat te veel geld vindt, zal mogelijk toch nog kunnen profiteren van Copilot in één van zijn vele gedaantes. Ook Windows 11-applicaties zoals Paint en Verkenner worden van een slimme AI-assistent voorzien. Microsoft maakte tijdens het evenement bekend dat Windows 23H2 vanaf 26 september uitrolt naar alle Windows-gebruikers.

lees ook

Grote Windows 11-update vanaf 26 september beschikbaar

Ondertussen heeft Google zijn antwoord op Microsoft 365 Copilot klaar met Duet AI. Die AI-assistent zal min of meer hetzelfde doen, maar dan in de Google Workspace-applicaties. Tijdens de proefperiode die nu loopt is Duet AI nog gratis, maar nadien zal je daar ook dertig dollar per maand extra voor moeten betalen.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home