Lexmark commercialiseert IoT-platform dat het al jaren zelf gebruikt

Lexmark lanceert een zelfontwikkeld Internet of Things (IoT)-platform voor ondernemingen. Het platform krijgt de naam Lexmark Optra IoT, volgens het bedrijf een bewezen IoT-oplossing voor fabrikanten van geconnecteerde apparaten.

Optra IoT-platform werd door Lexmark al aangekondigd op het virtuele IoT Tech Expo Nort Amerika-event. In de wereld staat Lexmark bekend als printerontwikkelaar, waardoor de overgang naar een IoT-platform in eerste instantie misschien wat vreemd overkomt. Volgens de CEO, Allen Waugerman, is de uitbreiding met het IoT-platform een organische evolutie.

Waugerman vertelt hoe de uitbreiding tot stand kwam: “printers zaten tussen de eerste gedeelde, geconnecteerde toestellen. Ons bedrijf staat bekend om printers en geavanceerde services, en dit is een natuurlijke expansie.”

“Wij geloven dat IoT de kracht heeft om alle soorten industrieën te transformeren. Bedrijven hebben alleen de juiste tools nodig om het te benutten, zodat ze kunnen groeien en innoveren”

Door Lexmark geteste troeven

Het IoT-platform dat Lexmark lanceert, werd al uitgebreid getest door Lexmark zelf, vertelt Waugerman: “We hebben de kracht van IoT ontketend en een oplossing gebouwd die we al jaren in ons eigen bedrijf gebruiken om meetbare voordelen te behalen voor onze klanten en onszelf.”

Het Optra IoT-platform heeft verschillende troeven in huis:

  • Heft de silo’s tussen data van slimme toestellen en bedrijfssystemen op. Op die manier worden abstracte fenomenen meetbaar.
  • Maakt gebruik van algoritmes, machine learning en AI-modellen.
  • Data wordt overzichtelijk weergegeven op dashboards.
  • Professioneel serviceteam dat advies geeft op maat van je onderneming.  

Geleidelijke uitbreiding afzetmarkt

Ondertussen wordt het platform gebruikt om meer dan 1 miljoen printers en apparaten te beheren. Die toestellen staan verspreid over 200.000 locaties in de wereld.

IoT-platformen worden belangrijker in de digitale bedrijfswereld. Qualcomm kondigde ook nog maar pas updates aan voor het eigen IoT-platform. Het bedrijf wil daarbij de markt uitbreiden en meer dan 30 markten dienen.

Waugerman haalt aan dat het platform in de eerste fase focust op fabrikanten van middelgrote apparatuur. Zij kunnen helpen het platform over te dragen naar hun klanten. Momenteel is het platform beschikbaar in Noord-Amerika en in delen van Europa. Lexmark zal over de tijd heen het platform in meer gebieden aanbieden.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home