Qualcomm brengt verbeterde IoT Services Suite naar meer sectoren

Qualcomm introduceert een verbetert platform dat IoT as-a-Service aanbiedt. Op die manier helpt Qualcomm andere bedrijven met de digitale transformatie. Organisaties die slimme apparaten in huis hebben, moeten hierdoor niet langer verschillende oplossingen aankopen.  

Een jaar nadat Qualcomm de IoT Services Suite lanceerde, breidt het bedrijf zijn aanbod drastisch uit. De suite lanceerde met ondersteuning voor vijf verticale markten. Dat worden er nu meer dan 30. Onder die sectoren vallen onder andere luchthavens, kleinhandel, logistiek en verkeersbeheer.

Het bedrijf wil verder inzetten op de ondersteuning van verticale markten. Concreet biedt Qualcomm IoT as-a-Service aan met een verbetert platform. IoT as-a-Service omvat uitgebreide ondersteuning voor zowel hardware als software.

Sanjeet Pandit, senior director en global head of smart cities van de chipspecialist, vertelt: “Ons bedrijf raakt ieder segment van IoT, op een manier of in een vorm. En nu gaan we nog verder.”

Slimme apparaten

Qualcomm is een intensieve samenwerking aangegaan met verschillende markten. Zo zijn de hardware-, software- en platform-behoeftes in kaart gebracht. Op die manier wil het bedrijf meer aanbieden dan wifi, Bluetooth of 5G-connectiviteit.

Bedrijven kunnen hierdoor slimme toetellen veiliger maken en de zichtbaarheid, toestelbeheer en tracking verbeteren. Thermische camera’s kunnen bijvoorbeeld op deze manier worden beheerd. Bedrijven moeten door het de service niet langer investeren in dure en gefragmenteerde oplossingen, laat het bedrijf weten.  

“We halen al deze slimme functies van verschillende ecosysteemleden binnen, voegen dit samen, creëren workflow-automatisering onder een privénetwerk en leveren een end-to-end pakket”, zei Pandit.

Nieuwe mogelijkheden op het platform

De IoT Service Suite krijgt bovendien enkele updates. Voortaan kunnen bedrijven gebruik maken van een drag-and-drop-service. Die low-code-tool dient voornamelijk voor bedrijven die geen groot ontwikkelingsteam in huis hebben.

Verder wordt het beheer van apparaten geautomatiseerd en de configuratie vereenvoudigt. De gebruikersinterface zullen bedrijven kunnen personaliseren en standaard operationele procedures worden geïntegreerd.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home