Lancering OpenAI’s GPT Store uitgesteld tot begin 2024

De lancering van OpenAI’s GPT Store wordt verplaatst naar begin 2024. Het bedrijf wil eerst verbeteringen aanbrengen op basis van feedback van de eerste testgebruikers.

Het Amerikaanse AI-bedrijf OpenAI stelde begin november tijdens een ontwikkelaarsconferentie een nieuwe tool voor waarbij abonnees een eigen AI-chatbot kunnen maken. Daarnaast kondigde het bedrijf ook de lancering van de ChatGPT Store aan in december. Dat is een online winkel waar AI-chatbots worden aangeboden. De lancering wordt nu uitgesteld tot begin 2024 omdat het bedrijf de tool wil verbeteren rekening houdend met feedback van de eerste testgebruikers.

De winkel van AI-chatbots

Aan de hand van een recent gelanceerde tool van OpenAI kunnen abonnees zelf aan de slag met het creëren van AI-chatbots. Deze chatbots kunnen geverifieerde gebruikers vervolgens aanbieden in de GPT Store. De gecreëerde GPT’s in de GPT Store worden nadien in categorieën gebundeld en onder de aandacht gebracht door OpenAI. Op termijn is het ook mogelijk om inkomsten te genereren op basis van het aantal mensen dat jouw gemaakte GPT gebruikt.

lees ook

1 jaar ChatGPT: ongeziene hype, ongeziene winst en een ongeziene soap achter de schermen

Reorganisatie leiderschap

Na de onrust van afgelopen weken is OpenAI bezig met een reorganisatie van het leiderschap. Altman neemt opnieuw de zetel van CEO over met Mira Murati als CTO en Greg Brockman als president. Tot slot wordt er ook een nieuw bestuur gevormd met de grootste investeerder Microsoft als waarnemer zonder stemrecht.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home