Lancering Google Bard AI-chatbot tijdelijk uitgesteld in de EU

google bard

Na de intentie van Google om Bard deze week te lanceren in Europa, duwt de Ierse privacy-regulator terug en is de lancering uitgesteld.

Volgens de Irish Data Protection Commission (DPC) wilde Google deze week zijn generatieve AI-chatbot Bard in de EU lanceren. Aangezien de zoekgigant in Ierland zijn grootste Europese vestiging heeft, rapporteert het aan die regio.

DPC-commissaris Graham Doyle zegt aan Politico dat Google maar ‘recent’ de autoriteiten heeft ingelicht dat het ‘deze week’ Bard wilde lanceren in de EU. Aangezien de zoekgigant geen adequate informatie aan de regulator heeft verleend voor de geplande lanceringsdatum, kan de start van het project in Europa niet doorgaan.

“We hebben aan Google een aantal additionele vragen gesteld rond databescherming. Terwijl we wachten op hun antwoord, kan Bard niet deze week lanceren.” De DPC verduidelijkt niet welke vragen het extra heeft gesteld aan Google.

lees ook

Google’s Bard kan je nu helpen met coderen

Het is voorlopig onduidelijk wanneer Google Bard in Europa wil lanceren. Concurrent OpenAI biedt al sinds eind vorig jaar ChatGPT aan als concurrent en zijn nieuwste technologie, GPT-4, zit standaard in Bing verwerkt, de zoekmachine van Microsoft.

De DPC wil met deze aanpak belangrijke stappen zetten in het leerproces richting een algemene AI-gedragscode in de EU. Uitgerekend vandaag zou de Europese AI Act worden besproken in de Europese Commissie om daarna de volgende stappen te zetten. De AI Act zal nauw samenwerken met de bestaande Digital Services Act.

Google heeft ondertussen gereageerd dat het in gesprek is met de Europese experten en regulatoren. Het is voorlopig koffiedik kijken wanneer Bard in Europa beschikbaar zal zijn.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home