ChatGPT duikt nu ook op in de zoekresultaten van Bing

bing

De integratie van ChatGPT in de Bing-zoekmachine gaat weer een stap verder. De AI-bot vat nu de meest relevante bronnen samen voor zoekopdrachten.

Microsoft kondigde op 7 februari met trots de integratie van ChatGPT in Bing aan en ondertussen mag het wel duidelijk dat het lot van de zoekmachine in de handen van AI is gelegd. Tot heden werd Bing Chat, zoals de AI-assistent van Bing heet, wel gescheiden houden omdat de chatfuncties slechts voor een beperkt publiek beschikbaar waren. Nu lijken Bing en ChatGPT stilaan helemaal samen te smelten.

Een update van de zoekmachine introduceert door ChatGPT geschreven zoekresultaten, die vlak onder de zoekopdracht zullen verschijnen. De GPT-4-bot schuimt daarvoor de zoekresultaten af en verzameld info uit de meest relevante bronnen, die het vervolgens samenvat in een korte tekst die de gebruiker alles vertelt wat hij/zij over dat onderwerp moet weten. De bronnen worden met url onderaan het tekstvak geplaatst, om de originele auteur toch enige krediet te geven.

Is je vraag nog niet helemaal beantwoord, dan kan je Bing bijkomende vragen stellen. Door de commotie rond de gekke antwoorden die Bing Chat gaf, heeft Microsoft wel een limiet gezet op het aantal vragen dat je per gespreksonderwerp kan stellen.

lees ook

Van manipulatie tot liefdesverklaringen: lange conversaties brengen Bing in de war

Vriend of vijand?

Of contentmakers echt blij zullen zijn met deze nieuwe functie in Bing, is een vraag die de zoekmachine niet zal kunnen beantwoorden. Bing vat nu immers alle relevante informatie al samen. Dit kan de motivatie om nog door te klikken op de link verlagen. Het is ook niet helemaal duidelijk hoe Bing de bronnen zal uitkiezen. Waar zoekmachines juist een belangrijk middel zijn om bezoekers aan te trekken, veel bedrijven maken van hun SEO-strategie een topprioriteit, dreigt Bing nu net alle aandacht naar zich toe te zuigen.

Microsoft lijkt zich dan ook maar weinig aan te trekken van wat de publieke opinie vindt over de diepgaandere integratie van artificiële intelligentie in diens producten. Pleegdochter OpenAI zit in het oog van de storm en een ban op ChatGPT in verschillende Europese landen hangt in de lucht. Het houdt de groten uit de techwereld allerminst tegen om AI-functies te blijven uitrollen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home