Kondigt Microsoft deze avond integratie van ChatGPT in Bing aan?

bing microsoft

Microsoft organiseert vanavond een groot nieuwsevent. Naar alle waarschijnlijkheid zal topman Satya Nadella het voornamelijk hebben over ChatGPT en de integratie binnen zoekmachine Bing.

Al sinds bekend raakte dat Microsoft 10 miljard dollar extra zou pompen in OpenAI, het bedrijf achter taalmodel GPT3 en chatrobot ChatGPT, zwellen de speculaties aan over de integratie van de chatrobot in Bing. Daarmee zou Microsoft (eindelijk) als een waardige concurrent voor Google op de markt kunnen komen. Niet toevallig kondigde Microsoft het event aan luttele uren nadat Google met de eigen chatrobot Bard op de proppen kwam.

Spannende projecten

Wat er precies zal worden gezegd tijdens het event vanavond om 19 uur is niet officieel meegedeeld. Wel staat in de uitnodiging, die onder andere Engadget kreeg, dat grote baas Satya Nadella meer details zal geven over enkele ‘spannende projecten’. Door de hele storm, zowel positief als negatief, die ChatGPT losweekte, lijkt het vrij logisch dat Microsoft het voornamelijk over de chatrobot en andere AI-ontwikkelingen zal hebben.

Microsoft gelooft heel hard in de AI-technologie. In 2019 investeerde de techreus één miljard dollar in de toen nog piepjonge start-up. Begin dit jaar herhaalde Microsoft die investering maal tien. Tegelijk breidde het de samenwerking met OpenAI uit door nog meer onderzoek te doen naar supercomputing en nieuwe AI-gestuurde ervaringen. Bovendien treedt Azure op als exclusieve cloudprovider van OpenAI.

lees ook

Microsoft strikt Dall-E 2 en ChatGPT voor Azure

Integratie in Bing

De geruchtenmolen draait al lang op volle toeren wanneer het over de integratie van ChatGPT in Bing gaat. Microsoft zoekt al jaren een manier om te knabbelen aan de machtspositie van zoekmachine Google. Door de integratie van ChatGPT, die volgens bronnen binnenkort een update zal krijgen, moet Microsoft in staat stellen om een waardig alternatief te bieden. Zal Satya Nadella die integratie vanavond officieel maken? Wij durven te denken van wel. Zeker na de tweet van Sam Altman, de sterke man achter OpenAI.

Microsoft wil volgens The Verge ChatGPT binnen de zoekmachine gebruiken voor conversatieachtige antwoorden op vragen. In  plaats van een waslijst aan mogelijke antwoorden en links naar sites zou de zoekmachine de gebruiker een pasklaar antwoord voorzien. Bing zou de gebruikers ook bronnen geven, wat een antwoord kan zijn op de vraag of een chatrobot wel volledig betrouwbaar is. Alleszins staat Microsoft onder druk, zeker na de bekendmaking van Google’s eigen chatrobot Bard.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home