IBM neemt het Duitse Software AG grotendeels over voor 2,13 miljard euro

IBM

IBM neemt twee applicatie integratieplatformen voor 2,13 miljard euro over van Software AG: StreamSets en WebMethods.

Enkele maanden nadat investeringsfonds Silver Lake het Duitse Software AG van de beurs haalde voor 2,4 miljard euro, verkoopt het de applicaties StreamSets en WebMethods aan IBM voor 2,13 miljard euro. Dat doet vermoeden dat beide tools de kroonjuwelen zijn van Software AG, gezien het beperkte prijsverschil.

IBM laat weten dat beide applicatie integratieplatformen groeiend en winstgevend zijn, met een geïnstalleerde basis van meer dan 1.500 organisaties.

Start-up StreamSets werd begin 2022 door Software AG overgenomen. Het gaat om een iPaaS-platform dat bedrijven helpt om data tussen applicaties te bewegen. De dienst ondersteunt verschillende datatransfermethodes. Zo kan het data van een doelsysteem in realtime opnemen wanneer die wordt aangemaakt, of later in batches.

Het tweede platform van Software AG dat IBM overneemt, WebMethods, zit al sinds 2007 in hun portfolio. Hiermee kan je automatisch data tussen interne systemen transfereren. Software AG betaalde destijds 546 miljoen dollar voor het bedrijf. Vandaag zou het werken aan WebMethods AI om data tussen applicaties zonder code te schrijven mogelijk te maken.

IBM wil beide platformen gebruiken om de Watsonx productsuite aan te dikken. Vandaag vind je daar al tools om bijvoorbeeld AI-modellen te bouwen of neurale netwerken voor taken zoals codegeneratie.

Tegen Q2 2024 zou de overname rond moeten zijn volgens IBM. Software AG blijft nog actief met kleinere tools.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home