HPE lanceert oplossingen voor snellere AI-adoptie

Hewlett Packard Enterprise (HPE) heeft nieuwe oplossingen aangekondigd voor artificial intelligence (AI). Het nieuwe aanbod dat bestaat uit vier oplossingen moet klanten helpen met het uitbreiden, optimaliseren en opschalen van AI-gebruik in bedrijfstaken.

De eerste in een reeks van AI-gerichte industrieservices van HPE Pointnext vormt de Digital Prescriptive Maintenance Services. Deze service automatiseert probleempreventie en verhoogt de productiviteit van industriële apparatuur. Om klanten te helpen starten met AI, hun strategische data en initiatieven voor analytics te ontwikkelen en AI prominenter te maken binnen de organisatie komt er de HPE Artificial Intelligence Transformation Workshop.

HPE Apollo 6500 Gen10 System wordt een nieuwe generatie high-performance computing system. Deze is speciaal gebouwd voor deep learning, dat een model training driemaal sneller maakt dan voorgaande generaties. Verder heeft HPE het partnerecosysteem voor AI uitgebreid door een resellerovereenkomst met WekalO. Hiermee worden sterkere storageperformances geleverd in AI-omgevingen. De HPE Digital Prescriptive Maintenance Services en HPE Artificial Intelligence Transformation Workshop zijn per direct beschikbaar. HPE Apollo 6500 Gen10 is vanaf mei 2018 beschikbaar via HPE en zijn channel partners.

“HPE is in staat om klanten bij het doorvoeren van AI in hun organisatie te helpen, ongeacht waar ze staan in het AI-adoptieproces,” aldus Beena Ammanath, Global Vice President, Artificial Intelligence bij HPE Pointnext. “Waar veel andere bedrijven slechts bepaalde elementen van AI bieden, richt HPE zich op volledige AI-oplossingen van strategische consultservices tot specifieke technologie, operationele support en een sterk partnerecosysteem om iedere organisatie van de juiste oplossing te voorzien.”

Ondanks de grote belofte van AI wordt de technologie nog niet massaal geadopteerd. Volgens Gartners 2018 CIO Agenda Survey stelt 4 procent van alle CIO’s dat ze AI al geïmplementeerd hebben, terwijl 46 procent aangeeft dat ze hiervoor plannen hebben . “Internationale technologiebedrijven investeren behoorlijk in AI,” licht Ammanath toe. “De meeste bedrijven lijken moeite te hebben met het vinden van bruikbare AI-cases en het bouwen van een technologische omgeving die AI-workloads ondersteunt. Hierdoor wordt het gat tussen leiders en achterblijvers in de markt steeds groter.”

PricewaterhouseCoopers voorspelt dat het globale GDP dankzij AI met 14 procent gegroeid zal zijn in 2030, wat gelijkstaat aan 15,7 biljoen dollar. Verhoogde werkproductiviteit en toegenomen vraag van consumenten vallen daarbij onder de meest impactvolle bedrijfsresultaten.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home