Hoe maak je je organisatie intelligent?

Veel bedrijven zetten technologie in om hun organisatie verder te brengen. Idealiter leidt het tot meer innovatie, productiviteit en intelligentie. Om deze zaken te ondersteuen en bevorderen, wordt steeds vaker Artificial Intelligence (AI) ingezet. Je organisatie intelligent maken met behulp van AI en echt de voordelen omarmen vereist echter de nodige aandachtspunten en stappen.

Een recent onderzoek onder 2.200 bestuurders laat zien dat AI implementeren leidt tot significante veranderingen in de manier waarop organisaties gemanaged worden. Het benutten van de voordelen van AI vereist veranderingen in werkplaatsstructuren, technologiestrategieën en technologie-governance.

Bijna twee derde van de executives geeft aan dat het afgelopen jaar de uitgaven aan AI-technologieën toenamen. Voor het merendeel is het echter te vroeg om voordelen op grote schaal te realiseren. Minder dan de helft van de ondervraagden spreekt over actieve adoptie, terwijl slechts één op de twintig AI breed heeft geïmplementeerd.

De kracht van AI is voor de meesten wel duidelijk: je bedrijf kan er intelligenter door worden. Maar om die potentie te benutten moet er wel wat gebeuren. In onderstaande whitepaper van SAS wordt hier verder op ingegaan.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home