Google I/O zal volledig in het teken van AI staan

google I/O 2023

Google I/O zal dit jaar doorgaan op 10 mei. Tijdens het evenement wil Google laten zien dat het nog meedoet in de AI-race.

Google heeft een datum geprikt voor zijn jaarlijkse I/O-conferentie, die traditioneel doorgaat op het hoofdkwartier in Mountain View. Grote baas Sundar Pichai kondigt via Twitter aan dat de conferentie dit jaar op 10 mei zal plaatsvinden. Tijdens Google I/O laat de techgigant zien waar het bedrijf allemaal mee bezig is.

Normaliter is de aankondiging van de nieuwe Android-versie het hoogtepunt van de show, maar het lijkt erop dat Android 14, waarvan de eerste premature versie al voor ontwikkelaars beschikbaar is, dit jaar slechts een schaduwrol zal spelen. Meer dan ooit zal het evenement in het teken van AI staan. Volgens The Verge zouden er tot maar liefst twintig nieuwe AI-producten en -functionaliteiten kunnen worden aangekondigd doorheen het immense ecosysteem van de techreus.

Bijbenen in de AI-race

De druk staat dan ook flink op de ketel bij Google. Concurrent Microsoft trekt sinds enkele maanden vol de kaart van AI, en kan dankzij de samenwerking met OpenAI aan een verschroeiend tempo AI-functionaliteiten toevoegen aan zijn producten. Google kiest ervoor om alles binnenshuis te ontwikkelen, maar daardoor loopt het wel een achterstand op ten aanzien van Microsoft. Inmiddels heeft ook Salesforce zich in de debatten gemengd.

Begin februari kondigde Google Bard aan, het antwoord op het succes van ChatGPT. Maar een gênante fout in de marketingcampagne en een totaal mislukt evenement wierpen al snel een donker licht over Bard. Google moest terug naar de tekentafel en is volop aan het bekijken hoe het Bard wil positioneren ten aanzien van ChatGPT en Bing Chat.

lees ook

Noem Bard geen zoekmachine, zegt Google

Google I/O 2023 zal wellicht de grote herlancering voor Bard betekenen. Daarnaast verwachten we heel wat nieuwe AI-functionaliteiten binnen de Google Workspace-applicaties. Naarmate het evenement dichterbij komt, zal waarschijnlijk meer nieuws over de aankondigingen naar buiten lekken. En anders vertelt Google het ons graag zelf op 10 mei. Blijf ITdaily dus zeker in de gaten houden om niets te missen over Google I/O.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home