Start-up Delta Public helpt lokale overheden financiële processen analyseren

Delta Public

De software van Delta Public geeft lokale besturen inzicht in hun inkomsten en uitgaven. Zo kunnen ze beslissingen nemen op basis van betrouwbare data.

Om de noden rond datavisualisatie in kaart te brengen, sprak Delta Public met zo’n 40 lokale besturen in heel Vlaanderen. Met de begeleiding van start-up accelerator Start it @KBC bouwden ze software die rechtstreeks connecteert op de bestaande boekhoudsoftware binnen het bestuur. Na een nauwe samenwerking met lokaal bestuur Dendermonde, dat de tool al zes maanden gebruikt, is Delta Public klaar voor een bredere uitrol van de software.

Arnout Contryn, medeoprichter: “Complexe wetgeving, decentrale structuren en lange procedures maken het voor financiële diensten binnen lokale besturen vaak moeilijk om het overzicht te bewaren. Dat is problematisch, want de uitdagingen worden alleen maar groter. De vergrijzing, vluchtelingenstromen, de klimaatverandering,…: die evoluties hebben een grote, directe impact op de publieke financiën.”

lees ook

Overeenkomst voor datatransfers tussen Europa en de VS vermoedelijk klaar in de lente

De software van Delta Public werd gebouwd binnen Microsoft Power BI en biedt hiermee voldoende garanties op vlak van beveiliging en privacy. De start-up wil ook de kennis rond datavisualisatie verhogen, zowel binnen de publieke als de private sector. Online bieden ze leermodules aan rond Power BI om de interesse voor datavisualisatie aan te wakkeren bij het brede publiek.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home