Dell stoomt je data, processen én mensen klaar voor generatieve AI

dell

Dell kondigt nieuwe uitbreidingen aan van zijn generatieve AI-aanbod. Het bedrijf wil stap voor stap de volledige AI-levenscyclus omspannen.

Eind juli kondigde Dell aan meer met generatieve AI te willen doen en vandaag zet het die belofte extra kracht bij. Het Generative AI Solutions-aanbod wordt met nieuwe capaciteiten uitgebreid. De aankondigingen reiken verder dan hardware, want Dell lanceert ook diensten om alles en iedereen in je organisatie voor te bereiden op de introductie van generatieve AI.

Goedgekeurd door Nvidia

We schreven in juli al over de ‘gevalideerde designs’, die in feite inhouden dat Dell hardware van Nvidia gaat stoppen in zijn meest geavanceerde servers, om zo het felbegeerde Nvidia-label erop te mogen plakken. Op die servers verscheept Dell kant-en-klare AI-modellen om de implementatie van generatieve AI in een stroomversnelling te brengen. Generative AI Solutions is dan ook een nieuwe naam voor Project Helix dat Dell samen met Nvidia eerder dit jaar aftrapte.

Dit aanbod breidt Dell nu uit met meer mogelijkheden om de modellen te finetunen met eigen data. Dit zal vanaf eind oktober via het Apex-platform worden aangeboden.

Data, processen en mensen

De grootste uitbreiding zit echter in de (eveneens eind juli gelanceerde) Professional Services. Met deze ondersteunende dienst wil Dell de deuren van je bedrijf openzetten voor generatieve AI. AI implementeren is meer dan enkel de nodige hardware in huis hebben: je data, processen en mensen moeten hier ook klaar voor zijn.

Alles begint met je data op orde te krijgen. Data Preparation Services biedt klanten schone en nauwkeurige datasets in het juiste formaat, zodat via Implementation Services modellen sneller kunnen ontwikkeld en uitgevoerd worden met kwalitatieve data. Om gegevens toegankelijker te maken binnen de organisatie, kondigt Dell een integratie met Starburst aan om open data lakehouses op te zetten met het PowerEdge-platform. Dit gaat begin 2024 live.

lees ook

Data lake en data warehouse: hoe organiseer je de dataopslag van je bedrijf?

Een factor die je niet mag vergeten in het transformatieproces, is de mensen in je organisatie. Je kan over de beste technologie beschikken, je medewerkers moeten daar wel mee kunnen werken. Nog niet iedereen is overtuigd van de meerwaarde van generatieve AI voor zijn/haar werk. Daarom lanceert Dell ook Education Services om de AI-kennis en -vaardigheden van je mensen bij te schaven.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home