Dell en Nvidia introduceren Project Helix

groen datacenter

Project Helix is een gezamenlijk initiatief van Dell Technologies Inc. en Nvidia Corp., dat bedrijven helpt om software voor generatieve AI te gebruiken in eigen datacenters.

Nvidia en Dell zetten Project Helix op om de implementatie van generatieve kunstmatige intelligentie vlotter te laten verlopen, in de datacenters die bedrijven op eigen terrein beheren.

De basis

Het project biedt systemen aan onder de term validated designs. Die combineren Dell-servers – voorzien van zijn intern ontwikkelde management-tools – met chips en software van Nvidia. De systemen zijn bovendien geoptimaliseerd voor AI-training.

Project Helix is gebaseerd op de Dell-serverportfolio PowerEdge, waarin zich verschillende machinaties bevinden die zijn geoptimaliseerd voor AI-gebruik.

Beste van twee werelden

Bedrijven kunnen servers van Dell combineren met de nieuwste GPU van Nvidia: de H100. Die kan volgens de producent AI-modellen wel negen keer sneller trainen dan andere chips. Ze bevat een module die large language models versnelt en laat grotere modellen toe om data te verzamelen in verschillende formats. Volgens Nvidia kiest de H100 automatisch het snelste format.

lees ook

Meer compute, abonnementen op pc’s en hybride cloud: Dell breidt Apex stevig uit

De combinatie van de twee initiatiefnemers biedt bedrijven een heel gamma aan systemen, tools en hard- en software van twee grote namen in hun respectievelijke sector.

Vanuit de hoek van Nvidia komen meer dan 50 tools om AI-modellen te bouwen en gebruiken en verschillende op voorhand samengestelde neurale netwerken.

Dell voegt daar CloudIQ aan toe, een platform om AI-toepassingen ter plaatse te monitoren en Secured Component Verification, dat versleutelde data op servers installeert: certificaten. Zo’n certificaat waarschuwt bedrijven wanneer hackers met een server hebben geprutst.

Het is al de tweede samenwerking die Dell aangaat in de afgelopen maanden. In februari was er zo nog de aankondiging dat het bedrijf een project opzette rond open telecomnetwerken, samen met Red Hat.

Nvidia zit ook niet stil, eerder deze maand was er het nieuws van een samenwerking met ServiceNow rond generatieve AI-modellen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home