Dell wil hybride Azure-implementaties ondersteunen via nieuw Apex-aanbod

dell

Dell lanceert Apex Cloud Platform voor Microsoft. Met dat aanbod hoopt de fabrikant een graantje mee te pikken van klanten die hun Microsoft Azure-omgeving willen uitbreiden naar een on-premises datacenter.

Dell introduceert Dell Apex Cloud Platform voor Microsoft Azure. Dat is een oplossing waarmee Dell de integratie van hardware in een lokaal datacenter voorziet, die vervolgens dient als extensie van de Microsoft Azure-omgeving van de klant. Dell biedt met andere woorden via Apex Microsoft Azure Stack aan. Aangezien Azure Stack berust op eigen hardware en Dell uiteindelijk toch vooral een hardwareboer is, hopen Michael Dell en consorten zo mee te profiteren van wat anders een puur Microsoft-verhaal zou zijn.

Niche-doelgroep

Azure Stack is bedoeld voor klanten die workloads niet naar de cloud kunnen of willen verhuizen, maar ze wel in Azure willen draaien. Door de Azure-omgeving uit te breiden naar hardware van de klant zelf, ontstaat er een hybride omgeving die heel wat voordelen rond integratie en beheer met zich meebrengt.

Dell mikt met dit aanbod op klanten die:

  • Voor Microsoft Azure kiezen;
  • Toch een hybride model met een on-premises luik willen;
  • Geen hybride omgeving willen via bijvoorbeeld oplossingen van Red Hat of Nutanix, maar alles in het Azure-platform willen;
  • Die on-premises hardware toch willen afnemen als een servicecontract dat doet denken aan de cloud.

lees ook

Meer compute, abonnementen op pc’s en hybride cloud: Dell breidt Apex stevig uit

Wie aan al die voorwaarden voldoet, vindt bij Dell via Apex nu een partner. Het resultaat van zo’n multicloud-aanpak is natuurlijk dat je zowel Microsoft als Dell betaalt via een abonnementsformule waarbij je eigenlijk geen vrijheid van vendor lock-in koopt. Dell biedt wel wat extra beheersopties en gaat prat op de flexibiliteit, al blijft die minder dan wanneer je gewoon alles bij Azure in het datacenter van Microsoft stopt.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home