ChatGPT laat je chatgeschiedenis uitschakelen en krijgt zakelijke versie

chatgpt

OpenAI geeft gebruikers van ChatGPT meer opties om hun chatgeschiedenis te beheren. De AI-tool zal binnenkort ook een versie voor zakelijk gebruik krijgen.

In een korte blog kondigt OpenAI nieuwe beheeropties aan voor de chatgeschiedenis in ChatGPT. Die komen er nadat een bug in maart chatgegevens per ongeluk toonde aan andere gebruikers. Een foutje dat OpenAI mogelijk duur komt te staan, want mede hierdoor is de chattool onder vuur komen te liggen in Europa. Voortaan kunnen gebruikers zelf kiezen of hun gesprekken worden bewaard.

Tot nu werden je vorige gesprekken altijd getoond in de balk links en moest je die handmatig verwijderen. OpenAI gebruikt die gegevens om het GPT-model te trainen. Als je nu op je account en vervolgens de instellingen klikt, zie je een nieuw menu Data Settings verschijnen.

Via de schuifregelaar kan je kiezen of de chatgeschiedenis bewaard of niet. Gesprekken die je niet wil bewaren zullen ook niet worden gebruikt om de modellen te trainen. OpenAI houdt ze nog wel dertig dagen bij voor interne moderatie indien dat nodig zou blijken.

chatgpt chatgeschiedenis wissen

Deze optie kan handig zijn voor bedrijven die werknemers wel toegang willen geven tot ChatGPT. Via het databeheermenu kan je je ChatGPT-gesprekken ook exporteren. Je krijgt per mail dan een link naar een HTML-bestand en JSON-bestanden die je kan downloaden op je apparaat.

ChatGPT Business

OpenAI kondigt ook de lancering van ChatGPT Business aan, een versie bedoeld voor zakelijk gebruik. Deze zal binnenkort beschikbaar zijn en volgens het bedrijf nog meer opties hebben om data te beheren. Hiermee wil OpenAI wellicht bedrijven geruststellen die werknemers wel toegang willen geven tot de chatbot, maar vrezen dat ze geheime bedrijfsinformatie delen. Veel details over die extra privacyopties, extra functionaliteiten of abonnementsprijzen geeft OpenAI nog niet.

Of deze aanpassingen voldoende zullen zijn om alle privacybezorgdheden van tafel te vegen, is eerder twijfelachtig. OpenAI heeft van Italië een ultimatum gekregen met stappen die het moet ondernemen om de chatbot nog in het land te mogen aanbieden. Onder meer de mogelijkheid om informatie over jezelf te laten verwijden, staat op het verlanglijstje van de Italiaanse autoriteit. Daar rept OpenAI voorlopig nog niet over.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home