Bug in ChatGPT toont je chatgegevens aan andere gebruikers

De fout in ChatGPT toont enkel de heel korte beschrijvende titel, niet de volledige chathistoriek. OpenAI werkt aan een oplossing.

Gisterenavond ging ChatGPT offline om pas tien uur later opnieuw online te verschijnen. Eerst kregen betalende gebruikers toegang, daarna de gratis variant. Er was toen al sprake met een fout in de chathistoriek, die op dit ogenblik trouwens nog niet is hersteld.

Deze namiddag verscheen op Reddit een screenshot waar een ingelogde gebruiker de historiek van iemand anders kon zien. Een woordvoerder van OpenAI bevestigt aan Bloomberg dat er een bug in het systeem zit. Sommige gebruikers zien een lijst met beschrijvende titels van iemand anders. Het gaat enkel om de korte titels, niet de hele chatgeschiedenis.

Op dit ogenblik toont de zijbalk een bericht: ‘History is temporarily unavailable. We’re working to restore this feature as soon as possible.’

De meest recente status update rond ChatGPT toont dat alle diensten opnieuw operationeel zijn, maar dat de chathistoriek nog niet werkt. Meer informatie deelt OpenAI niet. Je kan alles opvolgen via de live statuspagina.

De bug is een goede reminder voor iedereen om voorzichtig om te springen met gevoelige informatie binnen ChatGPT. OpenAI benadrukt dat ook op zijn eigen website. Dat neemt niet weg dat organisaties vandaag ongetwijfeld heel curieus zijn naar wat de tool allemaal kan om zaken te verbeteren.

Vorige week lanceerde OpenAI nog GPT-4, het nieuwste AI-model dat nog slimmer is. Wat de nieuwe update allemaal beter kan, lees je hier.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home