Samsung wil eigen ChatGPT maken omdat werknemers bedrijfsgeheimen delen

Samsung

De chipafdeling van Samsung zit met de handen in het haar over het gebruik van ChatGPT.  Werknemers krijgen nu beperkingen, en op termijn wil Samsung een eigen alternatief maken.

Ook Samsung moet leren leven en werken met AI. De Zuid-Koreaanse krant Economist schrijft dat dat voorlopig niet van een leien dakje verloopt voor de technologiereus. Werknemers van de chipdivisie hebben geheime informatie meegedeeld met populaire AI-tool ChatGPT. Om dat te voorkomen, zou Samsung een eigen AI-assistent voor intern gebruik willen ontwikkelen.

Het Aziatische nieuwsmedium meldt dat er op amper twintig dagen tijd minstens drie incidenten waren waarbij een werknemer gevoelige informatie ingaf in ChatGPT. Het ging onder meer om broncodes van gepatenteerde applicaties, data van testsequenties of samenvattingen van interne vergaderingen. Samsung heeft nu een beperking van maximaal 1024 bytes per vraag opgelegd.

Geheimen prijsgeven

Interne data delen met ChatGPT houdt wel degelijk risico’s in voor bedrijven. ChatGPT leert immers uit de input die je ingeeft in het systeem. Zo kan de tool bijvoorbeeld jouw codes herproduceren om de ontwikkelingsproblemen van een andere gebruiker op te lossen. Hierdoor kunnen gevoelige data gratis en voor niets in de handen van een concurrerend bedrijf komen.

lees ook

AI voor de massa: een geschenk of een gevaar?

Samsung is niet het eerste bedrijf dat dit ervaart; ook Amazon moest werknemers al op de vinger tikken voor het prijsgeven van geheime codes. Het toont dat bedrijven zoekende zijn hoe ze hun werknemers moeten laten werken met AI. Sinds de lancering van ChatGPT heeft het debat rond artificiële intelligentie en bocht van 180 graden gemaakt. Wetenschappers roepen op om de ontwikkeling te pauzeren en ook beleidsmakers houden een oogje in het zeil.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home