Over vijf jaar niveau van algemene AI bereikt, volgens CEO Nvidia

Jensen Huang Nvidia

Jensen Huang vertelde op de jaarlijkse GTC aan de pers dat algemene artificiële intelligentie over vijf jaar een redelijk niveau zal bereiken en dat AI-hallucinaties oplosbaar zijn.  

De kracht van algemene artificiële intelligentie is een zorg dat bij veel mensen leeft, waardoor AI-specialisten overrompeld worden met vragen. Zullen deze modellen het cognitieve niveau van mensen overschrijden? Volgens een verslag van TechCrunch vanop de GTC-conferentie leek Jensen Huang, CEO van Nvidia, open te staan om zijn licht te werpen op enkele AI-vraagstukken.  

Vijf jaar tot redelijk AI-niveau

Artificiële intelligentie zou een breed spectrum aan cognitieve taken kunnen opnemen die het menselijk niveau benaderen of zelfs overschrijden. Dat is een vrees die bij veel mensen leeft en waar dan ook gretig naar gevraagd wordt bij interviews met AI-professionals. Hoewel Huang niet staat te springen om dergelijke vragen te beantwoorden, stond hij de pers tijdens de GTC-conferentie toch te woord met zijn verklaring.

lees ook

Smals blikt terug op één jaar ChatGPT

“Als we algemene artificiële intelligentie specificeren als iets heel specifieks, een reeks tests waarbij een softwareprogramma het heel goed kan doen – of misschien wel 8% beter dan de meeste mensen – dan denk ik dat we daar binnen vijf jaar zullen komen”, licht Huang toe. Verder stelt hij ook dat voorspellen wanneer we een redelijke algemene AI bereikt hebben, afhangt van hoe je het concept definieert. 

AI-hallucinaties

Een AI-hallucinatie betekent dat AI-modellen soms antwoorden geven die plausibel lijken, maar niet op feiten gebaseerd zijn. Toen Huang de vraag kreeg of deze hallucinaties oplosbaar zijn, gaf hij simpelweg aan dat je door antwoorden goed te onderzoeken, hallucinaties kan ontdekken. “Voor elk antwoord moet je het antwoord opzoeken”, vertelt Huang. De feiten in de bron dien je te vergelijken met bekende waarheden. Indien het antwoord feitelijk onjuist is, verwijder dan de hele bron en bouw verder op het volgende stuk.  

Tot slot suggereert Huang dat voor bedrijfskritische antwoorden, denk hierbij aan gezondheidsadvies, het controleren van meerdere en bekende bronnen van waarheid misschien de weg vooruit is.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home