Belgische VaultSpeed haalt 15,9 miljoen dollar op om datawarehouses te automatiseren

Het in Leuven opgerichte VaultSpeed haalt 15,9 miljoen dollar op bij investeerders om zijn portfolio uit te bouwen. Het bedrijf specialiseert zich in de automatisering van data warehouse- en lakehouse-workloads.

Het Leuvense VaultSpeed haalt tijdens een investeringsronde 15,9 miljoen dollar op. Dat geld is afkomstig van grote durfkapitaalinvesteerder Octopus Ventures, alsook Fortino Capital, PMV en BNP Fortis Private Equity. Fortino Capital verzorgde vier jaar geleden samen met de Cronos Groep de initiële financiering van de start-up.

VaultSpeed haalt zo een mooi bedrag op, wat aantoont dat de technologie van het Belgische bedrijf vandaag erg relevant is. VaultSpeed richt zich op de transformatie van gegevens. Dat is een noodzakelijke stap in het klaarmaken van data voor analyses, maar kan veel tijd in beslag nemen. Transformatie is al zeker een moeizaam proces wanneer data in verschillende formaten van verschillende bronnen komen.

Sneller via automatisering

Het bedrijf bouwde een systeem dat data-ingenieurs in staat stelt het werk uit te voeren in dagen in de plaats van weken via automatisering. De start-up maakt zich sterk dat het iedere stap van bij het cloud data-warehouse, lakehouse of mesh kan automatiseren, van installatie tot onderhoud en meer.

Dat resoneert bij grote bedrijven. VaultSpeed werkt samen met onder andere Snowflake, Databricks en Microsoft. “Alle datateams willen de productiviteit en flexibiliteit vergroten. We automatiseren elke stap van hun datawarehouse of -lakehouse in de cloud. Van installatie tot onderhoud en meer”, verduidelijkt Piet De Windt, CEO en medeoprichter van VaultSpeed. Vooral in de financiële sector, de gezondheidssector en de nutsvoorzieningen heeft het bedrijf klanten.

VaultSpeed is internationaal actief. Eén derde van de inkomsten komt nu al uit de VS en de ambitie is om verder intarnationaal te groeien. Het opgehaalde geld zal daarbij helpen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home