Adobe laat AI van Firefly nu ook los op video

Adobe Firefly

Op de eigen conferentie Max die de afgelopen dagen liep in Los Angeles stelde Adobe een aantal nieuwe zaken voor. Eentje daarvan is Project Fast Fill, de generatieve AI van Firefly voor video.

Firefly van Adobe is er niet langer alleen voor afbeeldingen, maar nu ook voor video. Tijdens de afgelopen eigen conferentie MAX stelde het bedrijf onder andere zijn nieuwe Project Fast Fill voor. Hiermee komt de verzameling generatieve AI-modellen naar videobewerking.

De stap naar video

De naam van deze nieuwe functie doet denken aan Generative Fill voor Photoshop en dat is geen toeval. Project Fast Fill combineert de generatieve AI van Firefly met de capaciteiten die Adobe-videoprogramma’s als Premiere Pro en After Effects bieden.

Via een tekstprompt gaan gebruikers met Project Fast Fill video’s eenvoudig kunnen aanpassen. Je kan objecten toevoegen, personen uit het beeld verwijderen of kleuren aanpassen. Er zijn ook verschillende mogelijkheden om de achtergrond aan te passen.

lees ook

Adobe werkt mee aan herkenbaarheid AI-gegenereerde content

Voorlopig bevindt de functie zich nog in de experimentele fase, maar gezien het werk dat Adobe in de ontwikkeling van AI stopt, is de kans groot dat Project Fast Fill uiteindelijk wel zijn weg naar het grote creatieve publiek vindt. Firefly is intussen uiteindelijk ook al toe aan een tweede generatie.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home