Firefly van Adobe algemeen beschikbaar – inclusief innovaties

Adobe maakt zijn collectie aan creatieve generatieve AI-modellen, onder de noemer Firefly, vanaf nu wereldwijd beschikbaar. In één vurige adem komen daar ook nog enkele updates bovenop.

In de aanloop van IBC 2023 in Amsterdam, de technologiebeurs die op 15 september aanvangt, strooit Adobe al met enkele significante updates. Zo wordt Firefly, zijn verzameling creatieve generatieve AI-modellen, nu wereldwijd beschikbaar, met de nodige updates als toemaatje.

Integratie is belangrijk

Firefly is dus nu gewoon beschikbaar als betaald product en ondersteunt meer dan honderd talen. Samen met de “gewone” versie is ook het zakelijke Firefly for Enterprise wereldwijd beschikbaar voor bedrijven. Bij die versie werkt Adobe samen met zijn professionele klanten om de AI-modellen te trainen met hun eigen assets, om zo relevant mogelijke content te genereren.

De applicatie is nu automatisch geïntegreerd in Adobe Creative Cloud, Adobe Express (met functies als Text-to-Image en Text Effects) en Adobe Experience Cloud. Adobe Express met Firefly is op zijn beurt dan weer automatisch geïntegreerd in Adobe Experience Manager (AEM).

Deze commerciële lancering bevat:

  • Een webapplicatie
  • Een online ruimte om te experimenteren
  • Integraties in Photoshop en Illustrator

Bovendien vind je er ook de nieuwe Adobe GenStudio (voor zakelijke supply-chain-noden). Die tool moet bedrijven toelaten om content veel sneller te creëren. GenStudio is geïntegreerd met Creative Cloud, Adobe Firefly, Adobe Express, AEM Assets en Workfront.

lees ook

Generatieve AI voor Adobe Express nu algemeen beschikbaar

Firefly is in maart van dit jaar gelanceerd en werd al die maanden uitvoerig getest als bètaversie. Tijdens die periode zijn er volgens Adobe meer dan twee miljard beelden gegenereerd. Alles wat met Firefly is gegenereerd, krijgt sowieso Content Credentials om aan te geven dat AI verantwoordelijk is voor de creatie.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home