Adobe lanceert nieuwe generatie Firefly

Op zijn eigen online evenement Max 2023 heeft Adobe Firefly Image 2 Model geïntroduceerd. Deze nieuwe generatie kreeg een aantal upgrades en zou meer realistische beelden kunnen genereren.

De generatieve AI van Firefly is in maart gelanceerd en krijgt na een goed half jaar al een opvolger met upgrades. Adobe introduceerde Firefly Image 2 Model tijdens Max 2023, zijn online evenement dat nu loopt. De tweede generatie van de verzameling creatieve AI-modellen moet zorgen voor meer realistische beelden.

Tekst naar nog beeldiger

Firefly Image 2 Model zou sneller zijn en meer capaciteiten bevatten. Volgens Adobe kan je makkelijk tussen de twee generaties switchen, zodat je het verschil zelf kan zien.

Bij de upgrades zitten onder andere nieuwigheden voor de functie tekst-naar-beeld:

  • Generative Match – hiermee kan je een beeld als referentie toevoegen aan je tekstprompt om nog beter de stijl die je wil te omschrijven voor jouw afbeelding
  • Foto-instellingen – je kan de instellingen van een afbeelding aanpassen net als bij een camera, voor meer realistische beelden
  • Promptsuggesties – om je prompts meer accuraat te maken en om alternatieve verwoordingen voor te stellen

Je kan links naar beelden en prompts direct vanuit Firefly delen zodat je je werk kan tonen of eraan samenwerken met anderen. Beelden kan je meteen opslaan en weer opvragen via Creative Cloud Libraries. Adobe maakt deze nieuwe versie ook beschikbaar voor de webversie van Photoshop.

lees ook

Adobe lanceert webversie Photoshop met alles erop en eraan

Nog meer nieuwtjes

Een nieuwe feature voor Illustrator is Text to Vector Graphic, om via een tekstprompt vectoren te creëren zoals achtergronden of patronen. Dit wordt aangestuurd door Firefly Vector Model, het eerste generatieve AI-model voor vectorbeelden, volgens Adobe.

Voor Adobe Express is er Text to Template, aangestuurd door het nieuwe Firefly Design Model. Deze functie moet het nog makkelijker maken om templates naar jouw smaak te maken. Daarbovenop komt nu ook Generative Fill naar Adobe Express.

Voor de mensen

Adobe denkt ook wat meer aan creators. Om te zorgen voor meer transparantie zijn er nu de Content Credentials. Dat is een vorm van metadata die automatisch aan Firefly-content wordt toegevoegd.

Om zijn community te belonen lanceert Adobe de Firefly Contributor Bonus. Hiermee worden creators gecompenseerd die de stock van Adobe mee uitbreiden.

Adobe Firefly Image 2 Model en de vermelde functies zijn beschikbaar als bèta in de Firefly web app.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home