Zoom Rooms krijgt belangrijke update richting hybride werken

Zoom Rooms

Zoom Rooms krijgt voor de terugkeer naar kantoor een aantal nieuwe updates om beter met elkaar te werken. De belangrijkste vernieuwing is zonder twijfel Smart Gallery, waarbij je meerdere collega’s in één vergaderzaal over meerdere videostreams kan spreiden.

De terugkeer naar kantoor gaat gepaard met de nodige uitdagingen. Hybride werken betekent dat collega’s zowel thuis als op kantoor kunnen zijn. Zo’n aanpak vraagt extra flexibiliteit om beter samen te werken. Zoom stelt daarom een update beschikbaar voor Zoom Rooms met een aantal nieuwe functies en ook enkele bèta-tests.

  • Smart Gallery: wanneer er meerdere collega’s op kantoor zijn en een paar thuis, kan Zoom voortaan tot drie collega’s apart in beeld tonen tijdens een call in plaats van iedereen in één ruimte. Zo lijkt het voor externe werknemers alsof ze allemaal apart zitten en worden ze groter in beeld gebracht. De functie is voorlopig in bèta en werk op Neat- en Poly-hardware. Later dit jaar volgt Logitech.
  • In-meeting chat in Zoom Rooms: deelnemers die een Zoom Rooms-vergadering vervoegen, kunnen voortaan via de afstandsbediening of aanraakscherm terplekke reageren op chatberichten.
  • Universeel toestelbeheer: IT-teams krijgen voortaan een beter overzicht van alle Zoom-hardware. Zowel Zoom Phone-toepassingen, Zoom Room-toestellen als Zoom Rooms-digital signage wordt voortaan gecentreerd in één beheersconsole.

Andere updates zijn meer controle over webinars in Zoom Rooms, NDI-compatibiliteit en Conference Room Connector (CRC)-updates.

Wil je beter videobellen via Zoom? Lees dan zeker onze uitgebreide lijst met 15 tips om beter te videobellen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home