Zoom koopt Five9 voor 14,7 miljard dollar

Zoom

Videovergaderspecialist Zoom lijft Five9 in. De acquisitie van het bedrijf dat zich bezig houdt met callcenter-software is goed voor 14,7 miljard dollar.

Zoom neemt Five9 over voor 14,7 miljard dollar. Five9 is een bedrijf gespecialiseerd in software voor callcenters. Het is de bedoeling dat Five9 een afzonderlijk onderdeel van Zoom wordt, dat zich meer wil focussen op enterprise-communicatie. De acquisitie moet Zoom helpen om bedrijven van alle formaten bij te staan in de uitrol van nieuwe manieren om met klanten te communiceren.

Gecombineerd aanbod

De overname maakt een gecombineerd aanbod met Zoom Phone mogelijk. Verder wil Zoom zijn eenvoud en gebruiksgemak in het portfolio van Fine9 injecteren. Het is de bedoeling om in combinatie met andere oplossingen van Zoom een breed communicatieportfolio te bieden zodat klanten met bedrijven kunnen praten op de manier die hen het beste ligt.

lees ook

Zonder zorgen op Zoom: de 15 beste tips om te videobellen

De overname gebeurt volledig via aandelen. Ieder aandeel van Five9 wordt omgezet in 0,5533 aandelen van Zoom. De overname moet in de eerste helft van 2022 afgerond zijn. Five9 zag de waarde van zijn aandeel sinds het begin van de pandemie opstijgen van om en bij de 80 dollar tot bijna 180 dollar vandaag. Ook Zoom blijft het goed doen: het bedrijf kende in het eerste kwartaal van dit jaar een omzetstijging van 191 procent en een winst van 227 miljoen dollar.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home