Zoom introduceert videohardware voor thuiswerkers

Zoom for Home DTEN ME

Zoom lanceert Zoom for Home, een categorie van videoconferencinghardware voor thuiswerkers. Het eerste toestel in de reeks is de DTEN ME, die vanaf volgende maand wordt uitgestuurd in de VS en vanaf september in Europa.

“Nadat we de afgelopen maanden zelf werken op afstand hebben ervaren, was het duidelijk dat we een nieuwe categorie voor telewerkers moesten innoveren”, zegt Zoom-CEO Eric Yuan in een persbericht.

Zoom for Home-apparaten staan onmiddellijk klaar om een meeting te starten of aan te nemen, laten toe om virtueel samen te werken, en synchroniseren met de kalender van de gebruiker. Bovendien kunnen ze desgewenst vanop afstand worden beheerd door de IT-afdeling.

DTEN ME

De Zoom for Home – DTEN ME is het eerste product in de reeks en wordt geproduceerd door DTEN, een Amerikaanse producent van videoconferencinghardware. Het is een tablet met 27 inch touchscreen, drie camera’s, acht geluidsonderdrukkende microfoons en met de Zoom-software voorgeïnstalleerd. Het prijskaartje bedraagt zo’n 600 dollar.

De DTEN ME beschikt over een standaard HDMI-poort, zodat hij ook als gewone monitor kan worden gebruikt in combinatie met andere apps op je laptop.

Zoom laat nog weten dat Zoom for Home ook compatibel is met alle bestaande Zoom Rooms-hardware, waaronder bijvoorbeeld de Studio X-reeks van Poly.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home