Zoom Immersive View zet tot 25 mensen in één virtuele ruimte

zoom immersive view

In de hypercompetitieve markt van samenwerktools voegt Zoom Immersive View toe aan zijn platform. Hiermee kan je tot 25 personen in een virtuele ruimte plaatsenom beter samen te werken dan het traditionele videoraster. Het volgt hiermee Microsoft Teams dat vorig jaar dezelfde functie introduceerde.

Thuiswerk dwingt bedrijven om videobellen te omarmen om het contact tussen werknemers te verbeteren. Platformen als Zoom, Microsoft Teams, Google Meet of Cisco Webex willen allemaal een deel van de koek en proberen aan de lopende band te innoveren. Nadat Zoom virtuele achtergronden pionierde, volgde Microsoft Teams snel met hun eigen oplossing met binnenkort ook opties voor bedrijven om over alle werknemers eigen standaardachtergronden beschikbaar te stellen.

Nu is het de beurt aan Zoom om een functie van Microsoft Teams over te nemen. Nadat die laatste afgelopen zomer Together Mode lanceerde, inclusief een webversie eind vorig jaar én kerstthema, doet Zoom hetzelfde met zijn software. Onder de noemer Immersive View kunnen tot 25 Zoom-gebruikers in één virtuele ruimte worden weergegeven. Hiermee verdwijnt het traditionele raster van videoschermen. Wanneer er meer aanwezigen zijn, worden ze onderaan het beeld in een lint getoond.

zoom immersive view

Zoom levert zelf een aantal achtergronden mee om te gebruiken, maar je kan ook zelf eigen achtergronden toevoegen. Die laatste kan handig zijn wanneer je een event organiseert en alle deelnemers virtueel in een eigen ontworpen aula zet. Opnames van een sessie geven nog wel het traditionele videoraster of de speakerview, afhankelijk van wat de host heeft ingesteld.

De functie rolt op dit ogenblik uit naar alle Zoom-gebruikers.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home