Microsoft Teams plaatst alle deelnemers in één virtuele ruimte

Microsoft Teams Together Mode

Microsoft voegt enkele grote updates toe aan Microsoft Teams, met als doel om virtuele interacties “natuurlijker, interactiever en menselijker” te maken. De opvallendste nieuwe feature is ‘Together Mode’, die deelnemers aan een videomeeting als virtuele avatars bij elkaar zet.

Microsoft maakt gebruik van artificiële intelligentie om personen uit hun eigen omgeving te snijden en samen in een virtuele ruimte te plaatsen. Dat kan bijvoorbeeld een vergaderzaal of auditorium zijn, maar ook meer informele settings, zoals een koffiebar.

Volgens Tom Warren van The Verge, die reeds de kans kreeg om de functie te testen, voelt het in het begin nogal gimmicky aan, maar is het uiteindelijk een prima manier om visuele afleiding te verwijderen, waardoor je bijvoorbeeld makkelijker lichaamstaal van je gesprekspartners kan oppikken. Dat moet uiteindelijk leiden tot meer natuurlijke interactie tijdens een virtuele vergadering of onderwijs op afstand.

Together Mode wordt nu uitgerold en moet vanaf augustus algemeen beschikbaar zijn voor alle Teams-gebruikers. Initieel lanceert de functie met alleen een auditorium, maar op termijn worden meer virtuele ruimtes toegevoegd.

Dynamische weergave

Microsoft lanceert ook een dynamische weergave voor Teams, die – opnieuw met behulp van AI – meetings dynamisch optimaliseert om gedeelde content en deelnemers op de best mogelijke manier weer te geven. Met nieuwe bedieningselementen, waaronder de mogelijkheid om gedeelde inhoud en specifieke deelnemers naast elkaar weer te geven, kan je de weergave aanpassen aan jouw voorkeuren en behoeften.

De dynamische weergave bouwt voort op aanpassingen die vorige maand werden aangekondigd, waarbij tot 49 personen tegelijk kunnen worden getoond in de galerijweergave en virtuele ‘breakout rooms’ het mogelijk maken om tijdens een meeting in kleinere groepjes op te splitsen en nadien weer met z’n allen samen te komen.

Meer functies

Microsoft voegt ook videofilters toe aan Teams om bijvoorbeeld het lichtniveau van je video aan te passen of de focus van de camera te verzachten. Met live reacties kunnen deelnemers dan weer tijdens een vergadering reageren met emoji, die voor iedereen verschijnen.

Verder breiden Teams-vergaderingen binnenkort uit tot maximaal 1.000 deelnemers, na een recente beperkte verhoging van 250 tot 300 personen. Daarmee wipt Microsoft over Zoom, dat in zijn betalende versie tot 500 deelnemers ondersteunt. Daarnaast kunnen tot 20.000 toeschouwers een Teams-meeting volgen. Deze toeschouwers kunnen zich zelf niet mengen in de discussie, maar alleen toekijken.

Later dit jaar introduceert Microsoft live transcriptie en de mogelijkheid om live bijschriften te vertalen in ondertitels, zodat iedereen een vergadering kan volgen die in een andere taal wordt gehouden.

Binnenkort kan Teams korte antwoorden suggereren op basis van de context van eerdere berichten in een chatgesprek. Microsoft voegt later dit jaar ook chatbubbels toe tijdens videomeetings, zodat die over de video verschijnen en iedereen ze sneller ziet. Tot slot komt Cortana naar de mobiele apps, al is Microsofts spraakassistent in ons land nog steeds niet officieel beschikbaar.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home