Microsoft Teams laat binnenkort bedrijven toe om eigen achtergronden toe te voegen

Microsoft Teams

Het heeft heel lang geduurd, maar Microsoft Teams krijgt eindelijk de functie voor bedrijven om uniforme virtuele achtergronden toe te voegen. Enige vereiste is dat bedrijven de Advanced Communications-licentie bezitten van Microsoft.

Videobellen is vandaag de norm voor bedrijven door het massale thuiswerk. Sinds april vorig jaar kan je eigen achtergronden toevoegen aan Microsoft Teams. Het is daarom vreemd dat Microsoft Teams al die tijd geen optie had voor bedrijven om een bedrijfsachtergrond te pushen naar alle werknemers. Nu komt de functie eindelijk eind april in preview. Brede beschikbaarheid staat gepland voor juli. Bedrijven moet wel in het bezit zijn van de Advanced Communications-licentie om van de functie gebruik te maken.

Bedrijven kunnen tot vijftig beelden uploaden via het adminportaal van Microsoft Teams. Bestanden kunnen JPG of PNG zijn en mogen niet kleiner dan 360 x 360 pixels zijn en niet groter dan 2.048 x 2.048 pixels. Elk beeld dat wordt geüpload, wordt zichtbaar voor elke werknemer binnen de standaard sjablonen wanneer hij of zij een achtergrond kiest.

Naast bedrijfsachtergronden brengt Microsoft Teams ook eigen achtergronden naar mobiele toestellen, meer specifiek iOS en Android. Teams-clients op iOS kunnen vanaf midden april de nieuwe functie gebruiken. Android-gebruikers moeten een maand langer wachten en worden in mei bediend.

Wil je graag meer halen uit Microsoft Teams? Lees dan onze 7 tips voor gevorderden die je productiever maken.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home