Microsoft Teams: zo voeg je een eigen achtergrond toe tijdens een videocall

Microsoft Teams eigen achtergrond
-

Grote concurrent Zoom biedt het al langer aan, maar sinds kort kan je ook tijdens een videogesprek in Microsoft Teams jezelf voor een andere achtergrond plaatsen. Microsoft biedt enkele standaardbeelden aan, of je kan zelf een achtergrond uploaden. We leggen uit hoe.

Microsoft is de laatste weken bezig om in snel tempo nieuwe functies uit te rollen voor zijn collaboratietool Teams. Nu werknemers wereldwijd massaal thuiswerken als gevolg van de coronacrisis, voelt het de hete adem van concurrerende diensten in zijn nek met Zoom voorop.

Zoom laat al geruime tijd toe om tijdens het videobellen een virtuele achtergrond in te stellen, zodat je een slordige kamer of activiteit in de achtergrond voor je gesprekspartner(s) kan verbergen. Microsoft hield het tot nu toe bij de mogelijkheid om je achtergrond te vervagen, maar ging vorige week met een nieuwe update overstag om eveneens virtuele achtergronden aan te bieden. Die optie wordt momenteel naar alle gebruikers uitgerold voor de desktopversie van Teams.

Achtergrond veranderen

Om je achtergrond te veranderen, klik je tijdens een meeting op de knop met drie puntjes voor meer opties in de menubalk onderaan. Kies voor ‘Achtergrondeffecten weergeven’. Rechts verschijnt een zijbalk waarin je kunt kiezen tussen verschillende effecten. De eerste optie is om je achtergrond te vervagen, daarna volgen de virtuele achtergronden.

Microsoft biedt al een hele variëteit aan standaardachtergronden, gaande van moderne kantooromgevingen, over 3D-vormen en abstracte illustraties, tot fantasiewerelden. Er zijn zelfs achtergronden die je midden in de wereld van Minecraft of Halo plaatsen, twee game-franchises uit de stal van Microsoft. Klik op de achtergrond die je wenst en bevestig met ‘Toepassen’ of klik op ‘Voorbeeld’ om eerst zelf te zien hoe het er uitziet.

Officieel is het nog niet mogelijk om eigen achtergronden toe te voegen, zoals wel bij Zoom het geval is. Microsoft belooft dat het er aan komt in een toekomstige update, maar daar hoef je zelfs niet op te wachten. Via enkele eenvoudige stappen kan je ook nu al je eigen beelden uploaden en als achtergrond gebruiken.

Eigen achtergrond toevoegen

Update: Intussen kan je eenvoudiger een eigen achtergrond toevoegen.

Origineel: Op Windows ga je naar de C-schijf via Verkenner en navigeer je naar Gebruikers > [gebruikersnaam] > AppData > Roaming > Microsoft > Teams > Backgrounds > Uploads. Sleep vervolgens je afbeelding(en) in deze map en ze verschijnen automatisch in het overzicht met achtergronden in de Teams-app. Hou rekening met een resolutie van 1.920 x 1.080 pixels voor de beste weergave.

Indien je de map ‘AppData’ niet aantreft onder je gebruikersmap, moet je nog even verborgen bestanden en mappen zichtbaar maken. Klik in de menubalk van Windows Verkenner op ‘Beeld’ en vink het selectievakje bij ‘Verborgen items’ aan.

Op macOS volg je een gelijkaardig proces. Navigeer naar Gebruikers > [gebruikersnaam] > Bibliotheek > Application Support > Microsoft > Teams > Backgrounds > Uploads en plaats daar je eigen achtergrondafbeeldingen.

Is de map ‘Uploads’ niet zichtbaar, dan is de kans groot dat de achtergrondeffecten voor jou nog niet actief zijn. Het heeft geen zin om de map zelf aan te maken. Wacht enkele dagen af tot je de update voor Microsoft Teams hebt ontvangen en de functionaliteit beschikbaar is.

Op zoek naar meer tips voor Microsoft Teams? We hebben zes tips voor wie de basis nog onder de knie moet krijgen en zeven gevorderde tips om je productiviteit in Teams verder te verhogen.

Lees ook onze tips om beter te videovergaderen.


nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home