Webversie Microsoft Teams ondersteunt nu Together mode en groepen tot 49 deelnemers

Haal die kersttrui uit de kast

microsoft teams together mode

De webversie van Microsoft Teams loopt achter op de desktopversie wat betreft functionaliteit. Dat verandert nu grotendeels met de toevoeging van Together mode en de verhoging van de videolimiet naar 49 deelnemers (50 met jou erbij).

Microsoft Teams verhoogde het aantal videodeelnemers van 9 naar 49 afgelopen zomer, maar dat geldde enkel voor de desktopversie die je op Windows of macOS installeert. Wie de webversie gebruikt van Teams, moest het doen met minder videodeelnemers.

De nieuwe functionaliteit in de webversie is voorlopig enkel in het previewtraject beschikbaar. De IT-admin moet dit specifiek inschakelen in het updatebeleid. Voorlopig ondersteunen enkel Chrome en Edge (Chromium-versie) de verhoging naar 49 videodeelnemers. Andere internetbrowsers zoals Firefox of Safari moeten nog even wachten. Virtualisatiesoftware van bijvoorbeeld VMware of Citrix ondervinden vandaag nog problemen met de previewversie.

Together mode met nieuw winterthema

Samen met de verhoging van het aantal videodeelnemers in de webversie van Teams kan je voortaan ook Together mode inschakelen. Vanaf vijf deelnemers kan je iedereen gezellig in een virtuele koffiebar of aula installeren alsof je allemaal in één ruimte zit. De functie is geestig om tussendoor te gebruiken op de desktopversie, maar nu kan dat ook in de webversie. Opnieuw gaat het om een preview met een brede publieke uitrol voorzien voor volgend jaar.

Voor de liefhebbers van Together mode heeft Microsoft een nieuw thema toegevoegd: winter wonderland. Hoog tijd om je foute kersttrui uit de kast te halen.

lees ook

Lenovo ThinkSmart View review: Teams-assistent op je bureau

Begin deze week is Microsoft gestart met de brede uitrol van Breakout rooms in Teams naar iedereen. Nu kan je een vergadering open breken in aparte virtuele ruimtes om beter samen te werken. Opnieuw moet de IT-admin de functie inschakelen in de Teams meeting policy binnen de organisatie om hiervan gebruik te maken.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home